7 måder at komme tilbage til at sove

Sleep Disorder Trends

Du får op midt om natten, og du er vågen. Du har brug for hvile for din store dag på arbejdet. Hvad kan du gøre for at komme tilbage til at sove?

Det lyder måske ikke som den indlysende ting at gøre, men hvis ikke kan falde i søvn igen inden for 20 minutter eller deromkring, gå til et andet rum. Gør noget stille og spændende, som at lytte til beroligende musik eller læse noget, du har læst før.

Når du føler dig søvnig igen, gå tilbage i seng.

Hvis du tjekker tiden igen og igen, det kun øger din stress, når du forsøger at få nogle udkobling øje. Drej uret væk, så det er ude af syne linje.

Lys gør du føler alarm, som ikke er, hvad du vil, når du har brug for at sove. Hvis du får op til at gå på toilettet, få en drink, eller har en snack, holde belysningen dim.

Hvis du læser, skal du ikke bruge baggrundsbelyst skærme såsom computere, mobiltelefoner eller tablets. De kan holde dig vågen.

Sæt dit sind og krop på lethed med disse teknikker

Dyb vejrtrækning. Gør det langsomt og støt fra din mave.

Meditation. Du kan stille dit sind, hvis yourepeat en sætning, mens du gør nogle rytmisk vejrtrækning.

Visualisering. Det er en form for meditation, der hjælper dig distancere dig selv fra stress ved at forestille seværdigheder, lyde og dufte af et fredeligt sted.

progressiv muskelafspænding. Første spændte dine muskler, og derefter slappe dem. Gør dette igen og igen i hele din krop, startende med fødderne og arbejder din vej op.

Hvis du vil vide mere om disse og andre teknikker, tage en klasse eller bruge selv-guidede bøger eller videoer. Du kan også tjekke online videoer eller artikler.

Dette sind-krop teknik kræver udstyr og uddannelse fra en specialist. Det kan hjælpe dig med at lære måder at styre dine spændingsniveauer.

Når du mestrer det, kan biofeedback hjælpe dig med at få tilbage til at sove.

Det er ikke noget, du skal gøre i midt om natten. Men i løbet af dagen, registrere din søvn mønstre og andre vaner.

For eksempel, nedskrive hvor ofte du vågnede op i løbet af natten, hvad forstyrret din søvn, og hvor meget koffein eller alkohol, du havde i løbet af dagen. Derefter tage dagbog til din læge. Det vil hjælpe jer to planlægge en strategi for at få mere udkobling øje.

Lad din læge, at du har problemer med at sove. Find ud af dine muligheder, måske herunder medicin, der kan hjælpe dig med at få en god nats søvn.

KILDER

Mayo Clinic: “Søvnløshed: Hvordan jeg ophold i søvn?”

Harvard kvinders sundhed Watch: “. For tidligt at stå op, for sent at komme tilbage til Sleep”

National Sleep Foundation.

Helpwithsleeping: “Tips og tricks til at få dig selv i søvn igen.”

Psychcentral: “Tips til at få til at sove og opholder sig i søvn.”

Harvard Medical School: “Tolv Enkle tips til at forbedre din søvn.”