abacavir, dolutegravir, og lamivudin

Alvorlige og dødelige overfølsomhedsreaktioner er blevet rapporteret med abacavir, dolutegravir, og lamivudin. Afbryd hvis der er mistanke overfølsomhedsreaktion. Patienter med HLA-B * 5701-allelen har en højere risiko for abacavir-relaterede overfølsomhed, screening for allel anbefales før initiering eller genoptagelse af behandlingen. Brug kontraindiceret hos patienter med HLA-B * 5701 allel eller med tidligere overfølsomhed over for abacavir. Laktatacidose og svær hepatomegali med steatose, herunder fatale tilfælde er blevet rapporteret med nukleosidanaloger, herunder abacavir og lamivudin alene eller i kombination med andre antiretrovirale lægemidler. Afbryd hvis der er mistanke om disse betingelser. Svære akutte eksacerbationer af hepatitis B er blevet rapporteret hos patienter inficeret med HBV og HIV-1, der har afbrudt lamivudin, overvåge leverfunktionen nøje i flere måneder ved seponering af behandlingen, indledning af anti-HBV-behandling kan være nødvendig.

Bruger For abacavir, dolutegravir, og lamivudin

Terapeutisk Klasse: Antiretroviral Agent

Farmakologisk klasse: nukleosid revers transkriptasehæmmer

Abacavir, dolutegravir, og lamivudin kombination vil ikke helbrede eller forebygge HIV-infektion eller AIDS, men det hjælper med at holde HIV fra reproduktion og synes at bremse ødelæggelse af immunsystemet. Dette kan hjælpe forsinke udviklingen af ​​problemer, der normalt følger af AIDS eller HIV-sygdom. Abacavir, dolutegravir, og lamivudin kombination vil ikke holde dig fra at sprede HIV til andre mennesker. Folk, der modtager abacavir, dolutegravir, og lamivudin kan fortsætte med at have nogle af de problemer, som regel forbundet med AIDS eller HIV-sygdom.

abacavir, dolutegravir, og lamivudin er kun tilgængelig med lægens recept.

Med beslutningen om at bruge et lægemiddel, skal risikoen for at tage medicinen skal afvejes mod det gode, det vil gøre. Dette er en beslutning, du og din læge vil gøre. For abacavir, dolutegravir, og lamivudin, bør overvejes følgende

Fortæl din læge, hvis du nogensinde har haft en usædvanlig eller allergisk reaktion over for abacavir, dolutegravir, og lamivudin eller anden medicin. Også fortælle din sundhedsplejerske, hvis du har andre typer af allergi, såsom til fødevarer, farvestoffer, konserveringsmidler, eller dyr. For ikke-receptpligtige produkter, læse etiketten eller pakningen ingredienser omhyggeligt.

Relevante undersøgelser er ikke udført på forholdet af alder over for virkningerne af abacavir, dolutegravir, og lamivudin kombination i den pædiatriske population. Sikkerhed og virkning er ikke klarlagt.

Før ibrugtagning abacavir, dolutegravir, og lamivudin

Selvom relevante undersøgelser om forholdet af alder over for virkningerne af abacavir, dolutegravir, og lamivudin kombination ikke er blevet udført i den geriatriske population, er der ikke geriatriske-specifikke problemer er dokumenteret til dato. Men ældre patienter er mere tilbøjelige til at have aldersrelaterede nyre, lever eller hjerteproblemer, som kan kræve forsigtighed for patienter, der fik abacavir, dolutegravir, og lamivudin kombination.

Der foreligger ikke tilstrækkelige undersøgelser hos kvinder til bestemmelse af spædbarn risiko, når du bruger denne medicin under amning. Afvejes de potentielle fordele mod de potentielle risici, før du tager denne medicin, mens du ammer.

Selv om visse lægemidler ikke bør anvendes sammen overhovedet, i andre tilfælde to forskellige lægemidler kan anvendes sammen, selv om kan forekomme en interaktion. I disse tilfælde kan din læge ønsker at ændre dosis, eller andre forholdsregler kan være nødvendige. Når du tager abacavir, dolutegravir, og lamivudin, er det især vigtigt, at sundhedspersonalet vide, hvis du tager et af nedenstående lægemidler. Følgende interaktioner er blevet udvalgt på grundlag af deres potentielle betydning og ikke nødvendigvis er altomfattende.

Ved hjælp af abacavir, dolutegravir, og lamivudin med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales ikke. Din læge kan beslutte ikke at behandle dig med denne medicin eller ændre nogle af de andre lægemidler, du tager.

Ved hjælp af abacavir, dolutegravir, og lamivudin med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales normalt ikke, men kan være påkrævet i nogle tilfælde. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Ved hjælp af abacavir, dolutegravir, og lamivudin med nogen af ​​følgende lægemidler kan medføre en øget risiko for visse bivirkninger, men ved hjælp af begge lægemidler kan være den bedste behandling for dig. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Visse lægemidler bør ikke anvendes på eller omkring tidspunktet for at spise mad eller spise visse typer fødevarer siden kan forekomme interaktioner. Brug af alkohol eller tobak med visse lægemidler kan også forårsage interaktioner at forekomme. Tal med din læge brug af din medicin med mad, alkohol eller tobak.

Tilstedeværelsen af ​​andre medicinske problemer kan påvirke brugen af ​​abacavir, dolutegravir, og lamivudin. Sørg for at du fortælle din læge, hvis du har andre medicinske problemer, især

Tag abacavir, dolutegravir, og lamivudin nøjagtigt som anvist af din læge. Du må ikke tage mere af det, ikke tage det oftere, og ikke tage det i længere tid end din læge bestilt. Også, ikke ændre dosis eller stoppe med at tage abacavir, dolutegravir, og lamivudin uden at kontrollere først med din læge. Når din levering af abacavir, dolutegravir, og lamivudin er ved at løbe tør, skal du kontakte din læge eller apoteket før tid. Må ikke tillader dig selv at løbe tør for abacavir, dolutegravir, og lamivudin.

abacavir, bør dolutegravir, og lamivudin kommer med en Medicin Guide. Læs og følg disse instruktioner nøje. Spørg din læge, hvis du har spørgsmål.

Fortsæt med at tage Triumeq® for fuld tid for behandling, selvom du begynder at føle sig bedre. Det er også vigtigt at tage abacavir, dolutegravir, og lamivudin sammen med andre lægemidler mod HIV. Vær sikker på at tage alle de medicin din læge bestilt, og at tage dem på de rigtige tidspunkter.

Abacavir, indeholder dolutegravir, og lamivudin kombination et fast beløb for hver medicin i tabletten.

Tag Triumeq® mindst 2 timer før eller 6 timer efter du tager sucralfat, et syreneutraliserende eller afførende, der indeholder aluminium, calcium eller magnesium, eller en buffer medicin. Du kan tage calcium eller jerntilskud sammen med abacavir, dolutegravir, og lamivudin, hvis du tager dem med mad. Hvis ikke, så Triumeq® 2 timer før eller 6 timer efter du tager disse kosttilskud.

Dosis af abacavir, dolutegravir, og lamivudin vil være forskellig for forskellige patienter. Følg lægens ordrer eller anvisningerne på etiketten. Følgende oplysninger omfatter kun de gennemsnitlige doser af abacavir, dolutegravir, og lamivudin. Hvis din dosis er anderledes, skal du ikke ændre det, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.

Den mængde medicin, som du tager, afhænger af styrken af ​​medicinen. Også antallet af doser, du tager hver dag, fristen mellem doser, og hvor lang tid du tager medicinen afhænger af det medicinske problem, som du bruger medicinen.

Hvis du glemmer en dosis af abacavir, dolutegravir, og lamivudin, tage det så snart som muligt. Men hvis det næsten er tid til din næste dosis, springe den glemte dosis og gå tilbage til dit normale dosering. Må ikke dobbelt doser.

Hvis det er mindre end 4 timer, indtil din næste dosis, springe den glemte dosis og blot tage din almindelige dosis på det tidspunkt. Du må ikke tage ekstra medicin for at gøre op for den glemte dosis.

Opbevar medicinen i en lukket beholder ved stuetemperatur, væk fra varme, fugt og direkte lys. Hold fra indefrysning.

Korrekt brug af abacavir, dolutegravir, og lamivudin

Opbevares utilgængeligt for børn.

Opbevar ikke forældet medicin eller medicin ikke længere er nødvendig.

Spørg din læge, hvordan du skal bortskaffe nogen form for medicin, du ikke bruger.

Det er meget vigtigt, at din læge kontrollere dine fremskridt med regelmæssige besøg for at sikre, abacavir, dolutegravir, og lamivudin fungerer korrekt. Blodprøver kan være behov for at kontrollere for uønskede virkninger.

Du bør ikke bruge abacavir, dolutegravir, og lamivudin sammen med dofetilid (Tikosyn®). Ved hjælp af disse lægemidler sammen kan forårsage alvorlige eller livstruende bivirkninger.

Alvorlige allergiske reaktioner kan forekomme, mens du tager abacavir, dolutegravir, og lamivudin. Denne reaktion sker normalt inden for 6 uger efter medicinen er startet, men kan forekomme på ethvert tidspunkt. Spørg din læge, hvis du har følgende symptomer: en alvorligt udslæt eller udslæt med feber, blæredannelse eller afskalning hud, diarré, kvalme, opkastning, led- eller muskelsmerter, sår i munden, hævelse af ansigt, åndedrætsbesvær, usædvanlig træthed eller svaghed, eller gule øjne eller hud.

Når du begynder at tage abacavir, dolutegravir, og lamivudin, vil du få en advarsel kort, som beskriver symptomer på alvorlige allergiske reaktioner, som kan være forårsaget af Triumeq®. Advarslen kortet indeholder også oplysninger om, hvordan man behandler disse allergiske reaktioner. For din sikkerhed, bør du bære advarslen kort med dig på alle tidspunkter.

Hvis du skal stoppe med at bruge abacavir, dolutegravir, og lamivudin på grund af en allergisk reaktion, bør du aldrig bruge medicinen igen. Returnere den ubrugte medicin til lægen eller på apoteket. En værre reaktion, måske endda døden, kan opstå, hvis du bruger medicinen igen. Fortæl din læge, hvis du nogensinde har taget abacavir, især hvis du har oplevet en allergisk reaktion på det i fortiden.

Forholdsregler Mens du bruger abacavir, dolutegravir, og lamivudin

To sjældne, men alvorlige reaktioner på abacavir, dolutegravir, og lamivudin er laktatacidose (for meget syre i blodet) og levertoksicitet, som omfatter en forstørret lever. Disse er mere almindeligt, hvis du er kvinde, meget overvægtige (fede), eller har taget anti-HIV-medicin i lang tid. Ring til din læge, hvis du har mere end én af disse symptomer: abdominal eller maven ubehag eller kramper, mørk urin, nedsat appetit, diarré, generel følelse af ubehag, lyse afføring, muskelkramper eller smerter, kvalme, usædvanlig træthed eller svaghed, vejrtrækningsbesvær, opkastning, eller gule øjne eller hud.

Dit immunforsvar kan blive stærkere, når du begynder at tage HIV-medicin. Undertiden immunsystemet vil begynde at bekæmpe infektioner, der var skjult i kroppen, såsom lungebetændelse eller tuberkulose. Fortæl din læge, hvis du bemærker nogen ændringer i dit helbred.

abacavir, kan dolutegravir, og lamivudin medføre, at du har overskydende kropsfedt. Fortæl din læge, hvis du bemærker ændringer i din kropsform, herunder en øget mængde af kropsfedt i nakken eller øvre ryg, ansigt, omkring brystet eller maven. Du kan også tabe fedt fra ben, arme eller ansigt.

abacavir, kan dolutegravir, og lamivudin øge din risiko for at få et hjerteanfald. Symptomerne omfatter: brystsmerter eller ubehag, smerter eller ubehag i arme, kæbe, ryg eller nakke, åndenød, kvalme, svedtendens, eller opkastning.

abacavir, dolutegravir, og lamivudin vil ikke holde dig fra at give HIV til din partner under sex. Sørg for at du forstår dette og dyrke sikker sex, selvom din partner har også HIV, ved at bruge en latex kondom eller anden barrieremetode. abacavir, dolutegravir, og lamivudin vil heller ikke holde dig fra at give HIV til andre mennesker, hvis de udsættes for dit blod. Må ikke genbruges eller dele kanyler med nogen.

Du må ikke tage anden medicin, medmindre de er blevet drøftet med din læge. Dette omfatter recept eller nonprescription (over-the-counter [OTC]) lægemidler og naturlægemidler (fx perikon) eller vitamintilskud.

Sammen med sine nødvendige virkning, kan et lægemiddel forårsage nogle uønskede virkninger. Selv om ikke alle disse bivirkninger kan forekomme, hvis de opstår, de kan have behov for lægehjælp.

abacavir, dolutegravir, og lamivudin Side Effects

abacavir / dolutegravir / lamivudin

Spørg din læge omgående, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Nogle bivirkninger kan forekomme, der normalt ikke har brug for lægehjælp. Disse bivirkninger kan gå væk under behandling, som din krop tilpasser sig medicinen. Desuden kan din læge være i stand til at fortælle dig om måder at forebygge eller reducere nogle af disse bivirkninger. Spørg din sundhedsplejerske, hvis en af ​​følgende bivirkninger fortsætter eller er generende, eller hvis du har spørgsmål om dem

Andre bivirkninger, som ikke er anført, kan også forekomme hos nogle patienter. Hvis du bemærker andre effekter, skal du kontakte din læge.

kun Tilgængelighed Rx Prescription

Graviditet Kategori C Risiko kan ikke udelukkes

CSA Schedule N Ikke et kontrolleret stof

Godkendelse Historie Kalender Drug historie på FDA

HIV-infektion Truvada, Atripla, Stribild, Viread, Norvir, Complera, Prezista, lamivudin, Isentress, abacavir, tenofovir, Kaletra, raltegravir, Epivir, ritonavir, Epzicom, Sustiva, efavirenz, Viramune, Reyataz, darunavir, atazanavir, emtricitabin, nevirapin, Ziagen

 eller gå slutte sig til abacavir / dolutegravir / lamivudin støtte gruppe til at forbinde med andre, der har samme interesser.