acyclovir (aktuel rute) korrekt anvendelse

Dosering

Mistede dosis

Acyclovir kan komme med patientinformation om herpes simplex infektioner. Læs denne information grundigt. Hvis du har spørgsmål, skal du kontakte din læge eller sygeplejerske.

Brug ikke denne medicin i øjnene.

Acyclovir er bedst brugt så hurtigt som muligt efter de tegn og symptomer på herpes-infektion (f.eks smerte, brændende, eller blærer) begynder at dukke op.

Brug en finger barneseng eller gummihandske ved anvendelsen af ​​denne medicin. Dette vil hjælpe med at holde dig fra at sprede infektionen til andre områder af din krop og vil hindre overførsel af smitte til andre personer. Påfør nok medicin til helt at dække alle de sår (blærer). En 1,25 centimeter (ca. ½-inch) strimmel af salve anvendes på hvert område af berørte hud måler 5 × 5 cm (ca. 2 × 2 inches) er normalt nok, medmindre andet er bestemt af din læge.

At hjælpe med at opklare din herpes-infektion, fortsætte med at bruge acyclovir for fuld tid for behandling, selvom dine symptomer begynder at rydde op efter et par dage. Gå ikke glip af nogen doser. Du skal dog ikke bruge denne medicin oftere eller i længere tid end din læge bestilt.

Opbevaring

Dosen af ​​dette lægemiddel vil være forskellig for forskellige patienter. Følg lægens ordrer eller anvisningerne på etiketten. Følgende oplysninger omfatter kun de gennemsnitlige doser af denne medicin. Hvis din dosis er anderledes, skal du ikke ændre det, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.

Den mængde medicin, som du tager, afhænger af styrken af ​​medicinen. Også antallet af doser, du tager hver dag, fristen mellem doser, og hvor lang tid du tager medicinen afhænger af det medicinske problem, som du bruger medicinen.

Hvis du glemmer en dosis af denne medicin, anvende den så hurtigt som muligt. Men hvis det næsten er tid til din næste dosis, springe den glemte dosis og gå tilbage til dit normale dosering.

Opbevar medicinen i en lukket beholder ved stuetemperatur, væk fra varme, fugt og direkte lys. Hold fra indefrysning.

Opbevares utilgængeligt for børn.

Opbevar ikke forældet medicin eller medicin ikke længere er nødvendig.