adrenokortikotropt hormon

En adrenokortikotropt hormon test måler niveauet af adrenokortikotropt hormon (ACTH) i blodet til at kontrollere for problemer med hypofysen og binyrerne.

Både ACTH og cortisol niveauer ændrer hele dagen. ACTH er normalt højest i de tidlige morgentimer (6:00 til 08:00) og lavest i aften (06:00 til 11:00). ACTH niveauer kan testes om morgenen eller aftenen, hvis lægen mener, at de er unormale. Cortisol niveauer måles ofte på samme tid som ACTH.

ACTH frigives i byger, så dets niveau i blodet kan variere fra minut til minut. Fortolkning af testresultater er svært og ofte kræver dygtighed af en endokrinolog.

En test til måling af ACTH er gjort for at kontrollere for

Du må ikke være i stand til at spise eller drikke i 10 til 12 timer, før en ACTH-test. Din læge kan bede dig om at spise lav-kulhydrat fødevarer i 48 timer før testen. Vær sikker på at spørge din læge, hvis der er nogen fødevarer, du ikke bør spise.

Et problem med binyrerne eller hypofysen. Et højt ACTH og et lavt niveau af cortisol (eller lav ACTH og høje cortisolniveauer) kan være forårsaget af et problem med binyrerne. Lave niveauer af ACTH og kortisol kan være forårsaget af et problem med hypofysen; Overproduktion af ACTH. Dette kan være forårsaget af et overaktivt hypofysen, eller undertiden ved en tumor i lungen. Som reaktion, slipper binyrerne for meget cortisol (en form for Cushings syndrom).