agorafobi behandlinger og præparater

Psykoterapi

Medicin

Agorafobi behandling omfatter normalt både psykoterapi og medicin. Det kan tage lidt tid, men behandling kan hjælpe dig med at få det bedre.

Også kendt som samtaleterapi eller psykologisk rådgivning, indebærer psykoterapi arbejder med en terapeut til at reducere din angst symptomer. Kognitiv adfærdsterapi er en af ​​de mest effektive former for psykoterapi for angst, herunder agorafobi.

Generelt en kortvarig behandling, kognitiv adfærdsterapi fokuserer på at lære dig specifikke færdigheder til gradvist at vende tilbage til de aktiviteter, du har undgået på grund af angst. Gennem denne proces, dine symptomer forbedre som du bygge videre på din første succes.

Du kan lære

Hvis du har problemer med at forlade dit hjem, kan du spekulerer på, hvordan du kan muligvis gå til en terapeut kontor. Terapeuter, der behandler agorafobi vil være godt klar over dette problem. De kan tilbyde at se dig først i dit hjem, eller de kan møde dig i, hvad du overveje et sikkert sted (sikre zoner). De kan også tilbyde nogle sessioner over telefonen, via e-mail, eller ved hjælp af edb-programmer eller andre medier.

Kig efter en terapeut, der kan hjælpe dig med at finde alternativer til in-office aftaler, i det mindste i den tidlige del af din behandling. Du kan også vælge at tage en betroet slægtning eller ven til din udnævnelse, der kan tilbyde komfort og hjælpe, hvis det er nødvendigt.

Antidepressive og anti-angst medicin anvendes ofte til behandling af agorafobi og panik symptomer, som hyppigt ledsager agorafobi. Du skal måske prøve flere forskellige medikamenter, før du finder en, der virker bedst for dig.

Lægen sandsynligvis ordinere en eller begge af de følgende

Både starter og slutter et kursus af antidepressiva kan give bivirkninger, der synes ligesom et panikanfald. Af denne grund, din sundhedspleje udbyder sandsynligvis vil gradvist øge dosis under behandlingen, og langsomt sænke din dosis, når han eller hun føler du er klar til at stoppe med at tage medicin.