aids / hiv behandlinger og bivirkninger: test, typer, og flere

Den eneste måde at vide, hvis du har HIV eller mere fremskredent stadium af infektionen, aids, er at blive testet. CDC anbefaler, at alle i alderen 13 og 64 år har en HIV-test mindst én gang. Du bør også have en, hvis du har haft ubeskyttet sex, stoffer intravenøst, eller du har været diagnosticeret med tuberkulose, hepatitis, eller en STD.

Et antistof screening test (også kaldet en immunoassay) ser for antistoffer – proteiner din krop gør, når det bekæmper angribere som HIV-virus. De fleste mennesker danner antistoffer testen kan detektere inden 3 måneder efter, at de er smittet, men det kan tage op til 6 måneder for et par stykker.

For at få afprøvet, er du nødt til at give en prøve af dit blod, spyt eller urin. Der er et par typer af tests sundhedspleje udbydere bruger til at diagnosticere hiv

HIV-positive kvinder, der tænker på at blive gravid – eller allerede er gravid – har indstillinger, der kan hjælpe dem med at forblive sunde og beskytte deres babyer fra at blive hiv-smittet; Siden midten af ​​1990’erne har hiv-testning og forebyggende foranstaltninger resulteret i mere end et fald i antallet af børn i USA smittet med hiv i livmoderen 90%. Og efter tre årtiers forskning, læger nu forstår at udforme en detaljeret plan for at holde babyer af HIV-positive kvinder fra at få den …

Nogle tests tage et par dage efter resultater, men hurtig hiv-test, en type immunoassay, giver resultater på 30 minutter eller mindre.

To på home-hiv-test er godkendt af FDA. For Home Access HIV-1 Test System, du pik fingeren for at indsamle en blodprøve og sende den til et laboratorium for testning. For OraQuick In-Home HIV Test, du svaber indersiden af ​​din mund, skal du bruge kit til at teste det, og få resultater med det samme. Det kan være mindre nøjagtige end Home Access-systemet, selv om.

Uanset hvilken tester du bruger, resultater, der siger du har virus kræver opfølgende test for at bekræfte en HIV diagnose.

Det kan være stressende at blive testet, men det er vigtigt at tage dette skridt. Tidlig behandling kan forhindre HIV i at blive aids, det mest avancerede stadium af sygdommen.

En anden test ser for antistoffer og et stof fremstillet af virusset, kaldet et antigen. Det kan finde HIV i så lidt som to uger efter, at du har været udsat for.

RNA test, som ser for virussen selv i stedet for antistoffer, kan diagnosticere hiv omkring 10 dage efter eksponering. Det er dyrt, men, og lægerne normalt ikke anbefale det som en første screening.