akustisk neuroma guide – årsager, symptomer og behandlingsmuligheder

Hvad er det?

En akustisk neuroma er en type af godartet (noncancerous) hjernetumor, der vokser på det vestibulære nerve, når den bevæger sig fra den indre øre til hjernestammen. Det er en af ​​de mest almindelige typer af godartede hjernetumorer. Det første tegn på en sædvanligvis høretab .; Den cochleo-vestibulære nerve (også kaldet den ottende kranienerve) består af tre nerver, der forbinder det indre øre til hjernen. En gren – den cochlear nerve – bærer høre information. De to andre grene – ringere og overlegne vestibulære nerver – bære balance information til hjernen. Nerverne er pakket ind i et lag af specialiserede celler, der kaldes Schwann-celler. En akustisk neuroma – også kaldet en akustikusneurinom – er en tumor af disse celler. Hvis en akustisk neuroma ikke er diagnosticeret eller behandlet det kan vokse store nok til at trykke på vigtige strukturer i hjernestammen og forårsage store livstruende problemer .; De vigtigste symptomer på en akustisk neuroma er høretab og tinnitus (ringen for ørerne). De er forårsaget af tumoren trykke på hørenerven. Selv tumoren faktisk vokser på balancen nerve, ubalance er sædvanligvis milde eller fraværende. Da vi har to balancesystemer, kan den modsatte side kompensere for den langsomme fremadskridende tab forårsaget af tumoren .; Disse tumorer er blevet forbundet med en mutation i et protein, der regulerer tumor suppression. I de fleste tilfælde tumoren vokser kun på den ene side af hovedet og er diagnosticeret i alderen mellem 30 og 50. Akustiske neurom hos børn er meget sjældne. Mennesker med en arvelig sygdom kaldet neurofibromatosis type 2 udvikle bilaterale akustiske neurom fordi de mangler tumor suppressor protein dværgfalk. Omkring 10% af alle akustiske neurom forekomme hos mennesker med neurofibromatosis .; symptomer; Akustiske neurom generelt vokser langsomt, så symptomerne udvikle sig gradvist og er nemme at gå glip af eller misfortolke. De tidligste og mest almindelige symptomer på en akustisk neuroma er; Tab af hørelse på det ene øre – Denne regel er gradvist, men kan opstå pludseligt i 10% af tilfældene .; Tinnitus, en ringende, summende eller støjende lyd i øret, når der ingen lyd er til stede.

Symptomer

Akustiske neurom generelt vokser langsomt, så symptomerne udvikle sig gradvist og er nemme at gå glip af eller misfortolke. De tidligste og mest almindelige symptomer på en akustisk neuroma er; Tab af hørelse på det ene øre – Denne regel er gradvist, men kan opstå pludseligt i 10% af tilfældene .; Tinnitus, en ringende, summende eller støjende lyd i øret, når der ingen lyd er til stede.

Diagnose

Fordi symptomerne på akustisk neuroma er ofte subtile og langsomme til at udvikle sig, kan de blive savnet let i deres tidlige faser. Gradvis høretab, især hvis det forekommer kun i det ene øre, altid bør kontrolleres af en læge.

Hvor længe varer det?

De fleste akustiske neurom vokser langsomt, idet år, før de bliver store nok til at forårsage symptomer. Den gennemsnitlige vækstrate er 2 mm / år. Et par akustiske neurom vokser hurtigere. Mindst 10% af alle acusticusneurinomer gang fundet, ikke viser yderligere vækst. Der er ingen måde at fortælle væksten i enhver tumor undtagen ved periodiske MR-scanning.

Hvordan undgår jeg at denne helbredstilstand

Der er ingen kendt forebyggelse for acusticusneurinomer.

Sådan behandler denne helbredstilstand

Der er tre måder at behandle akustiske neurom – observation, stråling og kirurgi.

Hvornår skal besøge lægen

Se din læge, hvis du udvikler ny høretab eller tinnitus, især hvis høretab eller tinnitus er kun på den ene side.

Prognose

Acusticusneurinomer er ikke kræft (maligne) og ikke spredes til andre dele af kroppen. Rettidig diagnose og korrekt behandling kan minimere de tab, som de forårsager, og forhindre enhver afkortning af dem levetid.