akut hepatitis C-infektion: Er det alvorligt?

Akut hepatitis C-infektion fører ikke altid til kronisk hepatitis C-infektion. Men fordi et stort flertal af mennesker med akut infektion gå videre til kronisk viruset, akut hepatitis C er alvorlig.

Akut hepatitis C-infektion kan behandles, hvilket reducerer risikoen for kronisk infektion. Desværre er hepatitis C-infektion sjældent diagnosticeres og behandles i den akutte fase, fordi det normalt forårsager ingen symptomer.

Akut hepatitis C udvikler to uger til seks måneder efter hepatitis C-virus kommer ind i blodbanen. I den lille andel af mennesker, der bliver syge under den akutte infektion, kan tegn og symptomer omfatter

Disse tegn og symptomer vare i to til 12 uger.

De fleste akutte hepatitis C-infektioner i dag forekomme i mennesker, der deler kanyler til at injicere narkotika. Sundhedspersonale, der har stikskader også er i fare.

Hvis du tror, ​​du har for nylig været udsat for hepatitis C-virus, er det vigtigt at blive testet med det samme. Blodprøver til påvisning hepatitis C-virus-proteiner, efterfulgt af en senere test til påvisning af antistoffer mod viruset, kan normalt skelne akut fra kronisk infektion. Under akut hepatitis C-infektion gør en forskel i valget af behandling.

Med