akut myeloid leukæmi (AML) test og diagnose

Bestemmelse din AML undertype

Hvis du har tegn eller symptomer på akut myeloid leukæmi, kan din læge anbefale dig gennemgå diagnostiske tests, herunder

Knoglemarv test. En blodprøve kan foreslå leukæmi, men det tager normalt en knoglemarvstransplantation test for at bekræfte diagnosen.

Under en knoglemarvsbiopsi, er en nål bruges til at fjerne en prøve af din knoglemarv. Normalt er prøven taget fra din hofteben (posterior hoftebenskammen). Prøven sendes til et laboratorium for testning.

Hvis din læge har mistanke om leukæmi, kan du blive henvist til en læge, der har specialiseret sig i kræft (onkolog) eller en læge, der har specialiseret sig i blod og bloddannende væv (hematologist).

Hvis din læge afgør du har AML, kan det være nødvendigt yderligere prøver for at fastslå omfanget af kræft og klassificere den i en mere specifik AML undertype.

Din AML undertype er baseret på, hvordan dine celler vises, når undersøgt under et mikroskop. Særlig laboratorieundersøgelser kan også anvendes til at identificere de særlige karakteristika dine celler.

Din AML undertype med til at bestemme, hvilke behandlinger kan være bedst for dig. Læger studerer hvordan forskellige typer af kræft behandling påvirker mennesker med forskellige AML undertyper.