albendazol

Terapeutisk Klasse: ormemiddel

Bruger For albendazol

Kemisk Klasse: benzimidazol

Albendazol anvendes til behandling af infektioner forårsaget af orme. Det virker ved at holde ormen i at optage sukker (glukose), så ormen mister energi og dør.

albendazol er kun tilgængelig med lægens recept.

Når et lægemiddel er godkendt til markedsføring til en bestemt anvendelse, kan erfaringer viser, at det er også nyttigt for andre medicinske problemer. Selv om disse anvendelser ikke indgår i produktmærkning i USA, er albendazol bruges i visse patienter med følgende infektioner

For patienter, der tager albendazol for hageorm

For patienter, der tager albendazol for børneorm

Med beslutningen om at bruge et lægemiddel, skal risikoen for at tage medicinen skal afvejes mod det gode, det vil gøre. Dette er en beslutning, du og din læge vil gøre. For albendazol, bør overvejes følgende

Før ibrugtagning albendazol

Fortæl din læge, hvis du nogensinde har haft en usædvanlig eller allergisk reaktion på albendazol eller anden medicin. Også fortælle din sundhedsplejerske, hvis du har andre typer af allergi, såsom til fødevarer, farvestoffer, konserveringsmidler, eller dyr. For ikke-receptpligtige produkter, læse etiketten eller pakningen ingredienser omhyggeligt.

Passende undersøgelser udført til dato har ikke påvist pædiatrisk-specifikke problemer, som ville begrænse nytten af ​​albendazol at behandle neurocysticerkose hos børn. Men hydatid sygdom er ualmindeligt i børn.

Selvom relevante undersøgelser om forholdet af alder over for virkningerne af albendazol ikke er blevet udført i den geriatriske population, er der ikke geriatriske-specifikke problemer er dokumenteret til dato.

Undersøgelser hos kvinder tyder på, at denne medicin udgør minimal risiko for spædbarnet, når de anvendes under amning.

Selv om visse lægemidler ikke bør anvendes sammen overhovedet, i andre tilfælde to forskellige lægemidler kan anvendes sammen, selv om kan forekomme en interaktion. I disse tilfælde kan din læge ønsker at ændre dosis, eller andre forholdsregler kan være nødvendige. Fortæl din læge, hvis du tager nogen anden receptpligtig eller nonprescription (over-the-counter [OTC]) medicin.

Visse lægemidler bør ikke anvendes på eller omkring tidspunktet for at spise mad eller spise visse typer fødevarer siden kan forekomme interaktioner. Brug af alkohol eller tobak med visse lægemidler kan også forårsage interaktioner at forekomme. Følgende interaktioner er blevet udvalgt på grundlag af deres potentielle betydning og ikke nødvendigvis er altomfattende.

Brug albendazol med nogen af ​​følgende kan forårsage en øget risiko for visse bivirkninger, men kan være uundgåelige i nogle tilfælde. Hvis de bruges sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger albendazol, eller give dig særlige instruktioner om brugen af ​​fødevarer, alkohol eller tobak.

Tilstedeværelsen af ​​andre medicinske problemer kan påvirke brugen af ​​albendazol. Sørg for at du fortælle din læge, hvis du har andre medicinske problemer, især

Brug albendazol nøjagtigt som anvist af din læge. Brug ikke mere af det, ikke bruger det oftere, og ikke bruge det i længere tid end din læge bestilt. For at gøre dette kan øge risikoen for bivirkninger.

Ingen særlige præparater (fastende, afføringsmidler, eller lavementer) eller andre trin er nødvendige før, under eller umiddelbart efter behandling med albendazol.

Tag albendazol med måltider, især med fødevarer, der indeholder fedt, at hjælpe din krop absorbere medicinen bedre.

Du kan knuse eller tygge tabletten og sluge den med vand. Hvis du har problemer med at synke, kan du tage tyggetablet.

Hvis du tager albendazol for neurocysticerkose, vil lægen give dig yderligere medicin (såsom medicin for kramper eller steroider), mens du tager albendazol.

For at hjælpe rydde op i din infektion fuldstændigt, tage albendazol nøjagtigt som anvist af din læge for fuld tid for behandling. I nogle infektioner kan yderligere behandlinger med albendazol være behov for på 2 ugers mellemrum for at rydde op infektionen fuldstændigt. Gå ikke glip af nogen doser.

Dosen af ​​albendazol vil være forskellig for forskellige patienter. Følg lægens ordrer eller anvisningerne på etiketten. Følgende oplysninger omfatter kun de gennemsnitlige doser af albendazol. Hvis din dosis er anderledes, skal du ikke ændre det, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.

Den mængde medicin, som du tager, afhænger af styrken af ​​medicinen. Også antallet af doser, du tager hver dag, fristen mellem doser, og hvor lang tid du tager medicinen afhænger af det medicinske problem, som du bruger medicinen.

Hvis du glemmer en dosis af albendazol, tage det så snart som muligt. Men hvis det næsten er tid til din næste dosis, springe den glemte dosis og gå tilbage til dit normale dosering. Må ikke dobbelt doser.

Opbevar medicinen i en lukket beholder ved stuetemperatur, væk fra varme, fugt og direkte lys. Hold fra indefrysning.

Korrekt brug af albendazol

Opbevares utilgængeligt for børn.

Opbevar ikke forældet medicin eller medicin ikke længere er nødvendig.

Spørg din læge, hvordan du skal bortskaffe nogen form for medicin, du ikke bruger.

Det er vigtigt, at din læge kontrollere dine fremskridt efter behandlingen. Dette er at sikre, at infektionen er ryddet helt op, og at give din læge for at kontrollere for eventuelle uønskede virkninger. Blodprøver kan være behov for at kontrollere for uønskede virkninger.

Hvis dine symptomer ikke forbedres, efter du har taget albendazol for hele behandlingsforløbet, eller hvis de bliver værre, skal du kontakte din læge.

For kvinder i den fødedygtige alder, er det vigtigt, at du bruger en effektiv form for prævention, mens du bruger albendazol og i mindst 1 måned efter din sidste dosis. Desuden bør din læge give dig en graviditetstest, før du starter medicin til at sikre, at du ikke er gravid.

Albendazol kan midlertidigt sænke antallet af hvide blodlegemer i blodet, hvilket øger chancen for at få en infektion. Det kan også sænke antallet af blodplader, som er nødvendige for korrekt blodstørkning. Hvis dette sker, er der visse forholdsregler, du kan tage, især når dit blod er lavt, for at mindske risikoen for infektion eller blødning

For patienter behandlet for neurocysticerkose kan albendazol øge din risiko for øget tryk i hovedet eller krampeanfald. Fortæl din læge, hvis du har disse symptomer.

Forholdsregler Mens du bruger albendazol

Spørg din læge, hvis du har smerter eller ømhed i den øvre mave, bleg afføring, mørk urin, appetitløshed, kvalme, opkastning, eller gule øjne eller hud. Dette kan være symptomer på en alvorlig leverlidelse.

Du må ikke tage anden medicin, medmindre de er blevet drøftet med din læge. Dette omfatter recept eller nonprescription (over-the-counter [OTC]) lægemidler og naturlægemidler eller vitamintilskud.

Sammen med sine nødvendige virkning, kan et lægemiddel forårsage nogle uønskede virkninger. Selv om ikke alle disse bivirkninger kan forekomme, hvis de opstår, de kan have behov for lægehjælp.

Spørg din læge omgående, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Nogle bivirkninger kan forekomme, der normalt ikke har brug for lægehjælp. Disse bivirkninger kan gå væk under behandling, som din krop tilpasser sig medicinen. Desuden kan din læge være i stand til at fortælle dig om måder at forebygge eller reducere nogle af disse bivirkninger. Spørg din sundhedsplejerske, hvis en af ​​følgende bivirkninger fortsætter eller er generende, eller hvis du har spørgsmål om dem

Andre bivirkninger, som ikke er anført, kan også forekomme hos nogle patienter. Hvis du bemærker andre effekter, skal du kontakte din læge.

albendazol Side Effects

albendazol

kun Tilgængelighed Rx Prescription

Graviditet Kategori C Risiko kan ikke udelukkes

CSA Schedule N Ikke et kontrolleret stof

Godkendelse Historie Kalender Drug historie på FDA

Børneorm Infektion, Enterobius vermicularis mebendazol, Vermox, Albenza, piperazin, pyrantel, Pin-X

Ascariasis mebendazol, nitazoxanid, Vermox, Albenza, Alinia, piperazin

Kutane Larva migrans ivermectin, Stromectol, Albenza, thiabendazol

Capillariasis mebendazol, Vermox, Albenza, thiabendazol