aliskiren, amlodipin og hydrochlorthiazid (oralt) beskrivelse og mærker

Aliskiren, amlodipin og hydrochlorthiazid er en kombination af lægemidler, der kan anvendes alene eller sammen med andre lægemidler til behandling af forhøjet blodtryk (hypertension). Forhøjet blodtryk øger belastningen på hjerte og arterier. Hvis det fortsætter i lang tid, kan hjertet og arterierne ikke fungere korrekt. Dette kan beskadige blodkarrene i hjernen, hjertet og nyrerne, hvilket resulterer i et slagtilfælde, hjertesvigt eller nyresvigt. Sænke blodtrykket vil reducere risikoen for slagtilfælde og hjerteanfald.

Aliskiren er en reninhæmmer. Det virker ved at blokere et enzym i kroppen, der er nødvendig for at producere et stof, der får blodkarrene til at stramme. Som et resultat, afslappe blodkarrene og dette mindsker blodtrykket. Når blodtrykket sænkes, er den mængde blod og ilt, der går til hjertet øges.

Amlodipin er en calciumantagonist. Det påvirker bevægelsen af ​​calcium ind i cellerne i hjerte og blodkar. Som et resultat, amlodipin afslapper blodkarrene og øger udbuddet af blod og ilt til hjertet og samtidig reducere dens arbejdsbyrde.

Hydrochlorthiazid er et thiaziddiuretikum (vand pille). Det reducerer mængden af ​​vand i kroppen ved at øge strømmen af ​​urin, som hjælper lavere blodtryk.

Denne medicin er kun tilgængelig med lægens recept.

Dette produkt er tilgængeligt i følgende doseringsformer

Tablet

Med beslutningen om at bruge et lægemiddel, skal risikoen for at tage medicinen skal afvejes mod det gode, det vil gøre. Dette er en beslutning, du og din læge vil gøre. For denne medicin, bør overvejes følgende

allergier

Fortæl din læge, hvis du nogensinde har haft en usædvanlig eller allergisk reaktion på denne medicin eller anden medicin. Også fortælle din sundhedsplejerske, hvis du har andre typer af allergi, såsom til fødevarer, farvestoffer, konserveringsmidler, eller dyr. For ikke-receptpligtige produkter, læse etiketten eller pakningen ingredienser omhyggeligt.

Pediatric

Relevante undersøgelser er ikke udført på forholdet af alder over for virkningerne af aliskiren, amlodipin og hydrochlorthiazid kombinationen i den pædiatriske population. Sikkerhed og virkning er ikke klarlagt.

Geriatric

Passende undersøgelser udført til dato har ikke påvist geriatriske-specifikke problemer, som ville begrænse nytten af ​​aliskiren, amlodipin og hydrochlorthiazid kombinationen hos ældre.

Graviditet

Amning

Lægemiddelinteraktioner

Der foreligger ikke tilstrækkelige undersøgelser hos kvinder til bestemmelse af spædbarn risiko, når du bruger denne medicin under amning. Afvejes de potentielle fordele mod de potentielle risici, før du tager denne medicin, mens du ammer.

Andre interaktioner

Selv om visse lægemidler ikke bør anvendes sammen overhovedet, i andre tilfælde to forskellige lægemidler kan anvendes sammen, selv om kan forekomme en interaktion. I disse tilfælde kan din læge ønsker at ændre dosis, eller andre forholdsregler kan være nødvendige. Når du tager denne medicin, er det især vigtigt, at sundhedspersonalet vide, hvis du tager et af nedenstående lægemidler. Følgende interaktioner er blevet udvalgt på grundlag af deres potentielle betydning og ikke nødvendigvis er altomfattende.

Andre medicinske problemer

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales ikke. Din læge kan beslutte ikke at behandle dig med denne medicin eller ændre nogle af de andre lægemidler, du tager.

Dosering

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales normalt ikke, men kan være påkrævet i nogle tilfælde. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler kan medføre en øget risiko for visse bivirkninger, men ved hjælp af begge lægemidler kan være den bedste behandling for dig. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Visse lægemidler bør ikke anvendes på eller omkring tidspunktet for at spise mad eller spise visse typer fødevarer siden kan forekomme interaktioner. Brug af alkohol eller tobak med visse lægemidler kan også forårsage interaktioner at forekomme. Følgende interaktioner er blevet udvalgt på grundlag af deres potentielle betydning og ikke nødvendigvis er altomfattende.

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende kan forårsage en øget risiko for visse bivirkninger, men kan være uundgåelige i nogle tilfælde. Hvis de bruges sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger denne medicin, eller give dig særlige instruktioner om brugen af ​​fødevarer, alkohol eller tobak.

Tilstedeværelsen af ​​andre medicinske problemer kan påvirke brugen af ​​denne medicin. Sørg for at du fortælle din læge, hvis du har andre medicinske problemer, især

Denne medicin bør ikke være den første medicin, du bruger til at behandle din tilstand. Den er beregnet til at blive brugt, når du har prøvet anden medicin, der ikke har fungeret eller har forårsaget uønskede bivirkninger.

Denne medicin kommer med en patientinformation insert. Læs oplysningerne omhyggeligt og sørg for at du forstår det, før du tager denne medicin. Spørg din læge, hvis du har spørgsmål.

Ud over brugen af ​​denne medicin, kan behandling for din højt blodtryk omfatte vægtkontrol og en ændring i de typer af fødevarer, du spiser, især fødevarer med højt natrium (salt). Din læge vil fortælle dig, hvilke af disse er vigtigst for dig. Du bør tjekke med din læge, før du ændrer din kost.

Mange patienter, der har forhøjet blodtryk vil ikke mærke nogen tegn på problemet. Faktisk kan mange føler normal. Det er meget vigtigt, at du tager din medicin nøjagtigt som anvist, og at du holder dine aftaler med din læge, selvom du føler dig godt.

Mistede dosis

Husk, at denne medicin ikke vil helbrede din højt blodtryk, men det hjælpe med at kontrollere det. Du skal fortsætte med at tage det som anvist, hvis du forventer at sænke dit blodtryk og holde det nede. Du kan have til at tage højt blodtryk medicin for resten af ​​dit liv. Hvis højt blodtryk ikke behandles, kan det forårsage alvorlige problemer, såsom hjertesvigt, karsygdomme, slagtilfælde, eller nyresygdom.

Opbevaring

Tag denne medicin på samme måde hver dag. Det betyder at tage det på samme tidspunkt, og tage det konsekvent med eller uden mad. Højt fedtindhold måltider kan nedsætte absorptionen af ​​denne medicin.

Dosen af ​​dette lægemiddel vil være forskellig for forskellige patienter. Følg lægens ordrer eller anvisningerne på etiketten. Følgende oplysninger omfatter kun de gennemsnitlige doser af denne medicin. Hvis din dosis er anderledes, skal du ikke ændre det, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.

Den mængde medicin, som du tager, afhænger af styrken af ​​medicinen. Også antallet af doser, du tager hver dag, fristen mellem doser, og hvor lang tid du tager medicinen afhænger af det medicinske problem, som du bruger medicinen.

Hvis du glemmer en dosis af denne medicin, så tag den så hurtigt som muligt. Men hvis det næsten er tid til din næste dosis, springe den glemte dosis og gå tilbage til dit normale dosering. Må ikke dobbelt doser.

Opbevares utilgængeligt for børn.

Opbevar ikke forældet medicin eller medicin ikke længere er nødvendig.

Spørg din læge, hvordan du skal bortskaffe nogen form for medicin, du ikke bruger.

Opbevar medicinen i en lukket beholder ved stuetemperatur, væk fra varme, fugt og direkte lys. Hold fra indefrysning.

Opbevar medicinen i den originale beholder.

Det er meget vigtigt, at din læge kontrollere dine fremskridt med regelmæssige besøg for at sikre denne medicin fungerer korrekt. Blod- og urinprøver kan være behov for at kontrollere for uønskede virkninger.

Ved hjælp af denne medicin, mens du er gravid, kan skade dit ufødte barn. Brug en effektiv form for prævention for at holde fra at blive gravid. Hvis du tror, ​​du er blevet gravid, mens du bruger denne medicin, så fortæl din læge med det samme.

Ring til din læge med det samme, hvis du har hævelse i ansigtet, arme, ben, øjne, læber eller tunge, eller problemer med at synke eller trække vejret. Disse er symptomer på en tilstand kaldet angioødem.

Du bør ikke bruge denne medicin (medmindre lægen specifikt fortæller dig til), hvis du også modtager ciclosporin (Gengraf®, Neoral®, Sandimmune®), itraconazol (Sporanox®) eller lithium (Eskalith®, Lithobid®).

Svimmelhed, kan uklarhed eller besvimelse forekomme efter den første dosis, især hvis du har taget et diuretikum (vand pille). Sørg for at du ved, hvordan du reagerer på medicinen, før du kører, betjene maskiner, eller gøre andre ting, der kan være farlige, hvis du er svimmel eller ikke er opmærksom. Hvis du føler dig svimmel, ligge ned, så du ikke besvime. Så sidde i et par øjeblikke før stående for at forhindre svimmelhed i at vende tilbage. Hvis du besvimer, ringe til din læge med det samme.

Spørg din læge, hvis du bliver syg, mens du tager denne medicin, især med svær eller vedvarende kvalme, opkastning eller diarré. Disse betingelser kan medføre, at du mister for meget vand og kan føre til lavt blodtryk. Du kan også tabe vand ved sveden, så drik masser af vand under træning eller i varmt vejr.

Denne medicin kan forværre symptomerne på angina (brystsmerter) eller forårsage hjerteanfald, især hos patienter med alvorlig hjerte eller blodkar sygdom. Spørg din læge, hvis du har brystsmerter eller ubehag, hurtig eller uregelmæssig hjerterytme, kvalme eller opkastning, smerter eller ubehag i arme, kæbe, ryg eller nakke. åndenød, eller svedtendens.

Hyperkaliæmi (høj kalium i blodet) kan forekomme, mens du bruger denne medicin. Spørg din læge, hvis du har følgende symptomer: abdominal eller mavesmerter, forvirring, besvær med at trække vejret, uregelmæssig hjertebanken, kvalme eller opkastning, nervøsitet, følelsesløshed eller prikken i hænder, fødder eller læber, åndenød, eller svaghed eller tunghed i benene. Brug ikke eller salterstatninger indeholdende kalium uden først at tjekke med din læge.

Spørg din læge straks, hvis sløret syn, svært ved at læse, øjensmerter, eller enhver anden ændring i synet opstår under eller efter behandling. Din læge kan have dig til at have dine øjne kontrolleret af en øjenlæge (øjenlæge).

Denne medicin kan påvirke blodsukkeret. Hvis du bemærker en ændring i resultaterne af dine blod- eller urin sukker test, eller hvis du har spørgsmål, tjekke med din læge.

Du må ikke tage anden medicin, medmindre de er blevet drøftet med din læge. Dette omfatter især over-the-counter (nonprescription) lægemidler til appetit kontrol, astma, forkølelse, hoste, høfeber, eller problemer med bihulerne, da de kan øge dit blodtryk.

Sammen med sine nødvendige virkning, kan et lægemiddel forårsage nogle uønskede virkninger. Selv om ikke alle disse bivirkninger kan forekomme, hvis de opstår, de kan have behov for lægehjælp.

Spørg din læge omgående, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Nogle bivirkninger kan forekomme, der normalt ikke har brug for lægehjælp. Disse bivirkninger kan gå væk under behandling, som din krop tilpasser sig medicinen. Desuden kan din læge være i stand til at fortælle dig om måder at forebygge eller reducere nogle af disse bivirkninger. Spørg din sundhedsplejerske, hvis en af ​​følgende bivirkninger fortsætter eller er generende, eller hvis du har spørgsmål om dem

Andre bivirkninger, som ikke er anført, kan også forekomme hos nogle patienter. Hvis du bemærker andre effekter, skal du kontakte din læge.