alkohol intolerance

Alkohol intolerance kan forårsage umiddelbare, ubehagelige reaktioner efter du drikker alkohol. De mest almindelige tegn og symptomer på alkohol intolerance er tilstoppet næse og hud rødmen. Alkoholintolerance er forårsaget af en genetisk tilstand, hvor kroppen ikke kan nedbryde alkohol effektivt. Den eneste måde at forhindre alkohol intolerance reaktioner er at undgå alkohol.

Alkohol intolerance er ikke en allergi. i nogle tilfælde, hvad der synes imidlertid at være alkohol intolerance kan være din reaktion på noget i en alkoholisk drik – såsom kemikalier, korn eller konserveringsmidler. Kombinere alkohol med visse medikamenter kan også forårsage reaktioner.

Hvornår skal se en læge

I sjældne tilfælde kan en ubehagelig reaktion på alkohol være et tegn på en alvorlig underliggende sundhedsproblem, der kræver diagnose og behandling.

Spørgsmål til din læge

Tegn og symptomer på alkohol intolerance – eller en reaktion på ingredienser i en alkoholisk drik – kan indeholde

Hvad de kan forvente fra din læge

Du må ikke brug for at se en læge, hvis du har en mild intolerance over for alkohol eller noget andet i alkoholholdige drikkevarer. Du må simpelthen nødt til at undgå alkohol, begrænse, hvor meget du drikker eller undgå visse former for alkoholholdige drikkevarer. Men hvis du har en alvorlig reaktion eller svære smerter, se din læge. Også, hvis dine symptomer synes at være knyttet til en allergi eller en medicin du tager, se din læge.

Hvad du kan gøre i mellemtiden

Alkohol intolerance opstår, når din krop ikke har de rette enzymer til at nedbryde (metabolisere) toksiner i alkohol. Dette er forårsaget af arvelige (genetiske) egenskaber normalt findes i asiater.

Andre ingredienser, der normalt findes i alkoholholdige drikkevarer, især i øl eller vin, kan forårsage intolerance reaktioner. disse omfatter

I nogle tilfælde kan reaktioner udløses af en allergi over for et korn såsom majs, hvede eller rug eller til et andet stof, der er indeholdt i alkoholholdige drikkevarer.

Sjældent, svære smerter efter at have drukket alkohol er et tegn på en mere alvorlig lidelse, såsom Hodgkins lymfom.

Risikofaktorer for alkohol intolerance eller andre reaktioner på alkoholholdige drikkevarer omfatter

Afhængigt af årsagen, kan komplikationer af alkohol intolerance eller andre reaktioner på alkoholholdige drikkevarer omfatter

Selvom alkohol intolerance normalt ikke er et alvorligt problem, kan du ønsker at drøfte det med din læge på din næste aftale. Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig med at få klar til din udnævnelse.

Tøv ikke med at spørge andre spørgsmål, du har.

Din læge kan bede

Undgå drik eller drikkevarer, der synes at få din reaktion, indtil din læge udnævnelse. Hvis du drikker en drik, der forårsager en mild reaktion, kan over-the-counter antihistaminer lindre symptomerne. For en mere alvorlig reaktion – alvorlig hudreaktion, svag puls, opkastning eller vejrtrækningsbesvær – søge akut hjælp med det samme.

Følgende kan hjælpe din læge afgøre årsagen til dine symptomer og om du har alkohol intolerance eller noget andet

Den eneste måde at undgå alkohol intolerance symptomer eller en allergisk reaktion er at undgå alkohol eller den særlige drik eller ingredienser, der forårsager problemet. For en mindre reaktion, kan over-the-counter eller receptpligtig antihistaminer bidrage til at reducere symptomer, såsom kløe eller nældefeber. Dog kan antihistaminer ikke behandle en alvorlig allergisk reaktion.

Hvis du har haft en alvorlig allergisk reaktion på en bestemt fødevare, bære en medicinsk alarm armbånd eller halskæde til at lade andre vide, at du har en allergi, hvis du ikke kan kommunikere i en alvorlig reaktion. Spørg din læge, hvis du har brug for at bære akut adrenalin (adrenalin) i form af en autoinjektor (EpiPen, Auvi-Q). Denne recept enhed har en skjult nål, der tilfører en enkelt dosis af adrenalin, når du trykker den mod låret.

Desværre, kan intet forhindre reaktioner på alkohol eller ingredienser i alkoholholdige drikkevarer. For at undgå en reaktion, undgå alkohol eller det pågældende stof, der forårsager din reaktion.

Læs etiketter drik for at se, om de indeholder ingredienser eller tilsætningsstoffer, du kender forårsage en reaktion, såsom sulfitter eller visse korn. Vær dog opmærksom på, at etiketterne ikke kan anføre alle ingredienser.

besøge din læge