allergi og astma: Double Trouble

Hvordan en allergisk reaktion forårsage astma symptomer?

Er allergi og astma behandles forskelligt?

Du kan undre, hvad allergi og astma har til fælles udover at gøre dig ulykkelig. En masse, som det viser sig. Allergi og astma forekommer ofte sammen.

De samme stoffer, der udløser dine høfeber symptomer, såsom pollen, husstøvmider og kæledyr skæl, kan også forårsage astma tegn og symptomer. Hos nogle mennesker, kan hud eller fødevareallergi forårsage astma symptomer. Dette kaldes allergisk astma eller allergi-induceret astma.

En allergisk reaktion opstår, når immunsystemet proteiner (antistoffer) fejlagtigt identificere et uskadeligt stof, såsom træ pollen, som en invaderende fjende. I et forsøg på at beskytte din krop fra stoffet, antistoffer binder til allergenet.

De kemikalier, der frigives af dit immunsystem føre til allergi tegn og symptomer, såsom tilstoppet næse, løbende næse, kløende øjne eller hudreaktioner. For nogle mennesker, det samme reaktion påvirker også lunger og luftveje, hvilket fører til astma symptomer.

De fleste behandlinger er designet til at behandle enten astma eller allergi. Men et par behandlinger hjælpe med begge betingelser. nogle eksempler

Leukotriene modifier. Montelukast (Singulair) kan lette både allergi og astma symptomer. Kaldes en leukotrien modifier, denne daglige pille hjælper med at kontrollere immunsystemet kemikalier, der frigives i løbet af en allergisk reaktion.

I sjældne tilfælde er montelukast knyttet til psykiske reaktioner, herunder selvmordstanker. Søg læge højre væk for enhver usædvanlig psykologisk reaktion på et af disse lægemidler.

Allergi skud (immunterapi). Allergi skud kan hjælpe med at behandle astma ved gradvis at reducere dit immunsystemet respons på visse allergi udløsere. Immunterapi indebærer at få regelmæssige indsprøjtninger af en lille mængde af de allergener, der udløser dine symptomer.

Dit immunforsvar opbygger en tolerance over for allergener over tid, og dine allergiske reaktioner mindskes. Til gengæld astmasymptomer falde såvel. Denne behandling, der generelt kræver regelmæssige indsprøjtninger over en periode på tre til fem år.

Anti-immunglobulin E (IgE) terapi. Når du har en allergi, dit immunsystem identificerer fejlagtigt et bestemt stof som noget skadeligt og frigiver antistoffer, kendt som IgE, mod synderen allergen.

Næste gang du støder på, at allergen, at IgE antistoffer fornemmer det og signalere dit immunforsvar til at frigive et kemisk stof kaldet histamin, samt andre kemikalier, i din blodbanen. Den medicin omalizumab (Xolair) interfererer med IgE i kroppen og hjælper med at forhindre den allergiske reaktion, der udløser astmasymptomer.

Du skal muligvis andre lægemidler til behandling af allergi eller astma, især hvis dine symptomer bliver alvorlige tider. Men at genkende og undgå de stoffer, der udløser dine symptomer er det vigtigste skridt du kan tage.