allergi over for insektstik – emne oversigt

Allergier Trends

Når du er stukket af et insekt, giftstoffer og andre giftstoffer indtaste din hud. Det er normalt at have nogle hævelse, rødme, smerte og kløe omkring brod. Men du kan have en allergisk reaktion, hvis dit immunsystem reagerer kraftigt på allergener i brod.

For masser af mennesker, allergibehandling er reaktiv. Du får proppet op, dine øjne vand, og så skal du gå til medicin kabinet for nødhjælp. Men mange læger siger, at vi har fået det den forkerte vej rundt. I stedet bør vi tage medicinen, før vi har symptomer. Kald det allergi forbehandling; “Vi fortæller altid folk til at begynde at tage medicin før allergi sæsonen begynder,” siger Jonathan A. Bernstein MD, en allergolog og professor i klinisk medicin ved University of Cincinnati. “Mennesker…

En allergisk reaktion opstår, når dit immunforsvar reagerer kraftigt på de allergener i brod.

Et par typer af stikkende insekter forårsager mest allergiske reaktioner. De er

Symptomer på en allergisk reaktion kan variere fra mild til svær.

Milde reaktioner kan forårsage

Store, lokale reaktioner kan forårsage de samme symptomer som milde reaktioner, plus

En stor lokal reaktion kan tage op til 10 dage til at gå væk. 1

Alvorlige reaktioner kan forårsage

Din læge kan gøre en fysisk eksamen og spørge dig om dine symptomer og tidligere sundhed. Han eller hun kan også have dig til at have allergitest efter at du får bedre fra den allergiske reaktion. Allergi tests, såsom hudpriktests eller blodprøver, kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilke typer af insektstik du er mest allergisk over for.

Bier; hvepse; Hornets; Gule jakker; Fire myrer.

Rødme, smerte og hævelse omkring brodden; Kløe omkring brod eller hvor som helst på kroppen.

Rødme og hævelse, der påvirker en hel arm, ben eller en stor del af din krop; Hævelse der fortsætter med at stige i op til 48 timer.

Hives; Hævelse af tungen, hals eller andre kropsdele; Kvalme, opkastning, diarré eller; Anafylaksi, hvilket er en alvorlig, livstruende reaktion, der kræver akut behandling. Det skaber forvirring, problemer vejrtrækning, og andre symptomer.

For en alvorlig reaktion, såsom forvirring og besvær Breathin; Ring til din læge; Hvis du har adrenalin, giv dig selv et skud. Så gå til skadestuen.