alzheimers: er det i dine gener?

De mest almindelige sent debuterende Alzheimers gen

Adskillige gener er blevet associeret med Alzheimers sygdom, men mere forskning er nødvendig.

Andre sent debuterende gener

Visse gener gøre dig mere tilbøjelige til at udvikle Alzheimers sygdom.

Gener styrer funktionen af ​​hver eneste celle i kroppen. Nogle gener bestemme grundlæggende egenskaber, såsom farven på dine øjne og hår. Andre gener kan gøre dig mere tilbøjelige til at udvikle visse sygdomme, herunder Alzheimers sygdom.

Forskere har identificeret en række gener, der er forbundet med Alzheimers sygdom. Imidlertid genetiske risikofaktorer er blot en af ​​de involverede i at få Alzheimers sygdom faktorer.

Den mest almindelige sort af Alzheimers sygdom begynder som regel efter 65 år (late-onset Alzheimers sygdom). Den mest almindelige gen associeret med sent indsættende Alzheimers sygdom kaldes apolipoprotein E (ApoE).

ApoE har tre almindelige former

Fordi du arver en ApoE gen fra din mor og en anden fra din far, har du to kopier af ApoE genet. Have mindst et ApoE e4 gen øger din risiko for at udvikle Alzheimers sygdom. Hvis du har to ApoE E4-gener, din risiko er endnu højere.

Men ikke alle, der har en eller endda to ApoE E4-gener udvikler Alzheimers sygdom. Og sygdommen forekommer i mange mennesker, der ikke engang har en ApoE e4 gen, hvilket tyder på, at ApoE e4 genet påvirker risiko, men er ikke en årsag. Andre genetiske og miljømæssige faktorer sandsynligvis er involveret i udviklingen af ​​Alzheimers sygdom.

Som forskning i genetik Alzheimers skrider, forskere er Uncovering forbindelser mellem sent debuterende Alzheimers og en række andre gener. Adskillige eksempler indbefatter

Forskere fortsætter med at lære mere om de grundlæggende mekanismer i Alzheimers sygdom, som potentielt kan føre til nye måder at behandle og forebygge sygdommen.

Som med ApoE, disse gener er risikofaktorer, ikke direkte årsager. Med andre ord kan have en variation af en af ​​disse gener øge risikoen for Alzheimers. Men ikke alle, der har en vil udvikle Alzheimers sygdom.

besøge din læge