amfetamin (oral rute) beskrivelse og mærker

Amfetamin anvendes til behandling af narkolepsi (søvnforstyrrelser). Det er også bruges til behandling af attention-deficit hyperactivity disorder (ADHD). Det tilhører gruppen af ​​lægemidler centrale nervesystem (CNS) stimulanser kaldes.

Amfetamin anvendes også til vægttab hos overvægtige patienter.

Amfetamin virker i behandlingen af ​​ADHD ved at øge opmærksomhed og faldende rastløshed hos børn og voksne, der er overaktiv, kan ikke koncentrere sig i meget lang, eller er let distraheret og impulsiv. Denne medicin bruges som del af en samlet behandling program, der også omfatter sociale, uddannelsesmæssige og psykologisk behandling.

Denne medicin er kun tilgængelig med en læges recept.

Dette produkt er tilgængeligt i følgende doseringsformer

Med beslutningen om at bruge et lægemiddel, skal risikoen for at tage medicinen skal afvejes mod det gode, det vil gøre. Dette er en beslutning, du og din læge vil gøre. For denne medicin, bør overvejes følgende

Suspension, Udvidet Frigivelse; Tablet

Fortæl din læge, hvis du nogensinde har haft en usædvanlig eller allergisk reaktion på denne medicin eller anden medicin. Også fortælle din sundhedsplejerske, hvis du har andre typer af allergi, såsom til fødevarer, farvestoffer, konserveringsmidler, eller dyr. For ikke-receptpligtige produkter, læse etiketten eller pakningen ingredienser omhyggeligt.

allergier

Relevante undersøgelser er ikke udført på forholdet af alder over for virkningerne af amfetamin-tabletter i børn med fedme, der er yngre end 12 år, hos børn med narkolepsi, der er yngre end 6 år, og i børn med ADHD, der er yngre end 3 år. Sikkerhed og virkning er ikke klarlagt.

Pediatric

Relevante undersøgelser er ikke udført på forholdet af alder over for virkningerne af amfetamin udvidet-release oral suspension i børn med ADHD, der er yngre end 6 år. Sikkerhed og virkning er ikke klarlagt.

Geriatric

Der foreligger ingen oplysninger om forholdet mellem alder til virkningerne af amfetamin-tabletter i geriatriske patienter.

Amning

Lægemiddelinteraktioner

Andre interaktioner

Relevante undersøgelser er ikke udført på forholdet af alder over for virkningerne af amfetamin udvidet-release oral suspension i den geriatriske population. Sikkerhed og virkning er ikke klarlagt.

Andre medicinske problemer

Undersøgelser hos kvinder ammer har vist skadelige spædbarn virkninger. Et alternativ til denne medicin bør ordineres, eller du skal stoppe med at amme, mens du bruger denne medicin.

Dosering

Selv om visse lægemidler ikke bør anvendes sammen overhovedet, i andre tilfælde to forskellige lægemidler kan anvendes sammen, selv om kan forekomme en interaktion. I disse tilfælde kan din læge ønsker at ændre dosis, eller andre forholdsregler kan være nødvendige. Når du tager denne medicin, er det især vigtigt, at sundhedspersonalet vide, hvis du tager et af nedenstående lægemidler. Følgende interaktioner er blevet udvalgt på grundlag af deres potentielle betydning og ikke nødvendigvis er altomfattende.

Mistede dosis

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales ikke. Din læge kan beslutte ikke at behandle dig med denne medicin eller ændre nogle af de andre lægemidler, du tager.

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales normalt ikke, men kan være påkrævet i nogle tilfælde. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler kan medføre en øget risiko for visse bivirkninger, men ved hjælp af begge lægemidler kan være den bedste behandling for dig. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Visse lægemidler bør ikke anvendes på eller omkring tidspunktet for at spise mad eller spise visse typer fødevarer siden kan forekomme interaktioner. Brug af alkohol eller tobak med visse lægemidler kan også forårsage interaktioner at forekomme. Tal med din læge brug af din medicin med mad, alkohol eller tobak.

Tilstedeværelsen af ​​andre medicinske problemer kan påvirke brugen af ​​denne medicin. Sørg for at du fortælle din læge, hvis du har andre medicinske problemer, især

Tag denne medicin nøjagtigt som anvist af din læge. Du må ikke tage mere af det, ikke tage det oftere, og ikke tage det i længere tid end din læge bestilt. Hvis for meget er taget, kan det blive vanedannende. Hvis du føler, at medicinen ikke fungerer korrekt efter at have taget det i flere uger, tjekke med din læge først, og ikke øge dosis.

Denne medicin bør komme med en medicin guide. Læs og følg instruktionerne nøje. Spørg din læge, hvis du har spørgsmål.

Amfetamin anvendes til forskellige tilstande og kommer i forskellige former. Sørg for at du forstår at tage din ordineret brand.

Det er bedst at tage denne medicin, når du vågner op om morgenen. Du kan tage denne medicin med eller uden mad.

Opbevaring

Mål den udvidede-release oral suspension med en markant måleske, oral sprøjte, eller medicin kop. Den gennemsnitlige husstand teske kan ikke holde den rette mængde væske. Ryst flasken før hver brug.

Dosen af ​​dette lægemiddel vil være forskellig for forskellige patienter. Følg lægens ordrer eller anvisningerne på etiketten. Følgende oplysninger omfatter kun de gennemsnitlige doser af denne medicin. Hvis din dosis er anderledes, skal du ikke ændre det, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.

Den mængde medicin, som du tager, afhænger af styrken af ​​medicinen. Også antallet af doser, du tager hver dag, fristen mellem doser, og hvor lang tid du tager medicinen afhænger af det medicinske problem, som du bruger medicinen.

Hvis du glemmer en dosis af denne medicin, så tag den så hurtigt som muligt. Men hvis det næsten er tid til din næste dosis, springe den glemte dosis og gå tilbage til dit normale dosering. Må ikke dobbelt doser.

Opbevar medicinen i en lukket beholder ved stuetemperatur, væk fra varme, fugt og direkte lys. Hold fra indefrysning.

Opbevares utilgængeligt for børn.

Opbevar ikke forældet medicin eller medicin ikke længere er nødvendig.

Spørg din læge, hvordan du skal bortskaffe nogen form for medicin, du ikke bruger.

Det er meget vigtigt, at din læge kontrollere dine fremskridt med regelmæssige besøg for at sikre, at medicinen virker korrekt. Blod og blodtryk test kan være behov for at kontrollere for uønskede virkninger. Din læge kan lejlighedsvis stoppe behandlingen for at kontrollere symptomer på ADHD

Du bør ikke bruge denne medicin, hvis du har brugt et lægemiddel til depression kaldes en MAO-hæmmer (MAO) såsom Eldepryl®, Marplan®, Nardil® eller Parnate® i de sidste 14 dage.

Denne medicin kan forårsage alvorlige hjerteproblemer eller blodkar problemer. Dette kan være mere tilbøjelige til at forekomme hos patienter, der har en familie historie af hjertesygdomme. Spørg din læge, hvis du har brystsmerter, vejrtrækningsbesvær, eller besvimelse, mens du tager denne medicin.

Fortæl din læge, hvis du eller din familie bemærker usædvanlige ændringer i adfærd, såsom en stigning i aggression, fjendtlighed, agitation eller irritabilitet. Fortæl din læge, hvis du har hallucinationer eller usædvanlige tanker, især hvis de er nye eller bliver værre hurtigt.

Denne medicin kan forårsage langsom vækst. Hvis dit barn bruger denne medicin, vil lægen nødt til at holde styr på dit barns højde og vægt.

Denne medicin kan forårsage, at nogle mennesker til at føle en falsk følelse af velvære eller blive svimmel, uklar, eller mindre opmærksom end de er normalt. Det kan også forårsage sløret syn eller andre problemer med synet. Sørg for at du ved, hvordan du reagerer på medicinen, før du kører, betjene maskiner eller gøre noget andet, der kunne være farligt, hvis du er svimmel eller ikke er opmærksom.

Denne medicin kan forårsage Raynaud fænomen, der er et problem med blodcirkulationen i fingre eller tæer. Fortæl din læge, hvis du har prikken eller smerte, en kold følelse, bleghed, eller hud farveændringer i fingre eller tæer, specielt når de udsættes for kulde. Ring til din læge med det samme, hvis du har uforklarlige sår eller sår på dine fingre eller tæer.

Før du har nogen medicinske tests, fortæller lægen, der har ansvaret, at du tager denne medicin. Resultaterne af nogle tests kan blive påvirket af denne medicin.

Undgå at drikke alkohol, mens du tager denne medicin.

Brug med medicin, der øger mave eller urin alkalinitet, såsom natriumbicarbonat, acetazolamid, og nogle thiaziddiuretika bør undgås.

Du må ikke tage anden medicin, medmindre de er blevet drøftet med din læge. Dette omfatter recept eller nonprescription (over-the-counter [OTC]) medicin, naturlægemidler eller vitamintilskud, og medicin for appetit kontrol, astma, forkølelse, hoste, høfeber, eller problemer med bihulerne.

Sammen med sine nødvendige virkning, kan et lægemiddel forårsage nogle uønskede virkninger. Selv om ikke alle disse bivirkninger kan forekomme, hvis de opstår, de kan have behov for lægehjælp.

Spørg din læge omgående, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Få akut hjælp omgående, hvis nogen af ​​følgende symptomer på overdosering opstår

Nogle bivirkninger kan forekomme, der normalt ikke har brug for lægehjælp. Disse bivirkninger kan gå væk under behandling, som din krop tilpasser sig medicinen. Desuden kan din læge være i stand til at fortælle dig om måder at forebygge eller reducere nogle af disse bivirkninger. Spørg din sundhedsplejerske, hvis en af ​​følgende bivirkninger fortsætter eller er generende, eller hvis du har spørgsmål om dem

Andre bivirkninger, som ikke er anført, kan også forekomme hos nogle patienter. Hvis du bemærker andre effekter, skal du kontakte din læge.