amlodipin og atorvastatin

Terapeutisk Klasse: calciumantagonist / HMG-CoA reduktasehæmmer Kombination

Bruger For amlodipin og atorvastatin

Farmakologisk Klasse: Amlodipin

Kemisk Class: Amlodipin

Atorvastatin bruges sammen med en ordentlig kost til at sænke kolesterol og triglycerid (fedt) i blodet. amlodipin og atorvastatin kan hjælpe forhindre medicinske problemer (fx brystsmerter, hjerteanfald eller slagtilfælde), som er forårsaget af fedtstoffer tilstopper blodkarrene. Den kan også bruges til at forhindre visse former for hjerte og blodkar problemer hos patienter med risikofaktorer for hjerteproblemer.

amlodipin og atorvastatin er kun tilgængelig med lægens recept.

Med beslutningen om at bruge et lægemiddel, skal risikoen for at tage medicinen skal afvejes mod det gode, det vil gøre. Dette er en beslutning, du og din læge vil gøre. For amlodipin og atorvastatin, bør overvejes følgende

Fortæl din læge, hvis du nogensinde har haft en usædvanlig eller allergisk reaktion på amlodipin og atorvastatin eller anden medicin. Også fortælle din sundhedsplejerske, hvis du har andre typer af allergi, såsom til fødevarer, farvestoffer, konserveringsmidler, eller dyr. For ikke-receptpligtige produkter, læse etiketten eller pakningen ingredienser omhyggeligt.

Relevante undersøgelser er ikke udført på forholdet af alder over for virkningerne af amlodipin og atorvastatin kombination i den pædiatriske population. Sikkerhed og virkning er ikke klarlagt.

Før ibrugtagning amlodipin og atorvastatin

Relevante undersøgelser er ikke udført på forholdet af alder over for virkningerne af amlodipin til behandling af forhøjet blodtryk hos børn yngre end 6 år. Sikkerhed og virkning er ikke klarlagt.

Atorvastatin alene er sikkert at bruge i drenge og nogle piger 10 til 17 år til behandling af visse typer højt kolesteroltal.

Teenage piger der tager atorvastatin bør rådgives om passende præventionsmetoder for at undgå graviditet.

Relevante undersøgelser er ikke udført på forholdet af alder over for virkningerne af amlodipin og atorvastatin kombination i den geriatriske population. Sikkerhed og virkning er ikke klarlagt.

Der foreligger ikke tilstrækkelige undersøgelser hos kvinder til bestemmelse af spædbarn risiko, når du bruger denne medicin under amning. Afvejes de potentielle fordele mod de potentielle risici, før du tager denne medicin, mens du ammer.

Selv om visse lægemidler ikke bør anvendes sammen overhovedet, i andre tilfælde to forskellige lægemidler kan anvendes sammen, selv om kan forekomme en interaktion. I disse tilfælde kan din læge ønsker at ændre dosis, eller andre forholdsregler kan være nødvendige. Når du tager amlodipin og atorvastatin, er det især vigtigt, at sundhedspersonalet vide, hvis du tager et af nedenstående lægemidler. Følgende interaktioner er blevet udvalgt på grundlag af deres potentielle betydning og ikke nødvendigvis er altomfattende.

Brug amlodipin og atorvastatin med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales ikke. Din læge kan beslutte ikke at behandle dig med denne medicin eller ændre nogle af de andre lægemidler, du tager.

Brug amlodipin og atorvastatin med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales normalt ikke, men kan være påkrævet i nogle tilfælde. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Brug amlodipin og atorvastatin med nogen af ​​følgende lægemidler kan medføre en øget risiko for visse bivirkninger, men ved hjælp af begge lægemidler kan være den bedste behandling for dig. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Visse lægemidler bør ikke anvendes på eller omkring tidspunktet for at spise mad eller spise visse typer fødevarer siden kan forekomme interaktioner. Brug af alkohol eller tobak med visse lægemidler kan også forårsage interaktioner at forekomme. Følgende interaktioner er blevet udvalgt på grundlag af deres potentielle betydning og ikke nødvendigvis er altomfattende.

Brug amlodipin og atorvastatin med nogen af ​​følgende kan forårsage en øget risiko for visse bivirkninger, men kan være uundgåelige i nogle tilfælde. Hvis de bruges sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger amlodipin og atorvastatin, eller give dig særlige instruktioner om brugen af ​​fødevarer, alkohol eller tobak.

Tilstedeværelsen af ​​andre medicinske problemer kan påvirke brugen af ​​amlodipin og atorvastatin. Sørg for at du fortælle din læge, hvis du har andre medicinske problemer, især

Brug amlodipin og atorvastatin kun som anvist af din læge, selvom du føler dig godt og ikke mærke nogen smerter i brystet. Brug ikke mere af det, ikke bruger det oftere, og ikke bruge det i længere tid end din læge bestilt.

amlodipin og atorvastatin leveres med en patientinformation insert. Læs og følg instruktionerne i indsatsen omhyggeligt. Spørg din læge, hvis du har spørgsmål.

Ud over brugen af ​​medicinen, kan behandling for din højt blodtryk omfatte vægtkontrol og en ændring i de typer af mad, du spiser, især fødevarer med højt natrium (salt). Din læge vil fortælle dig, hvilke af disse er vigtigst for dig. Du bør tjekke med din læge, før du ændrer din kost.

Mange patienter, der har forhøjet blodtryk vil ikke mærke nogen tegn på problemet. Faktisk kan mange føler normal. Det er meget vigtigt, at du tager din medicin nøjagtigt som anvist, og at du holder dine aftaler med din læge, selvom du føler dig godt.

Husk, at amlodipin og atorvastatin vil ikke helbrede din højt blodtryk, men det hjælper styre det. Derfor skal du fortsætte med at tage det som anvist, hvis du forventer at sænke dit blodtryk og holde det nede. Du kan have til at tage højt blodtryk medicin for resten af ​​dit liv. Hvis højt blodtryk ikke behandles, kan det forårsage alvorlige problemer, såsom hjertesvigt, karsygdomme, slagtilfælde, eller nyresygdom.

Synk tabletten hel. Må ikke bryde, knuse eller tygge det. Tag amlodipin og atorvastatin med eller uden mad.

Korrekt brug af amlodipin og atorvastatin

amlodipin og atorvastatin fungerer bedst, hvis der er en konstant mængde i blodet. At hjælpe med at holde dette beløb konstant, gå ikke glip af nogen doser og tage medicinen på samme tidspunkt hver dag.

Udover amlodipin og atorvastatin, kan din læge ændre din kost til en, der er fedtfattig, sukker og kolesterol. Følg omhyggeligt din læges ordrer om nogen speciel diæt.

Må ikke drikke store mængder alkohol med atorvastatin. Dette kan medføre uønskede effekter på leveren.

Fortæl din læge, hvis du drikker grapefrugtjuice. Drikke store mængder grapefrugtjuice (mere end 1,2 liter hver dag), mens De tager amlodipin og atorvastatin kan øge din risiko for muskelskader og kunne resultere i nyreproblemer.

Dosis af amlodipin og atorvastatin vil være forskellig for forskellige patienter. Følg lægens ordrer eller anvisningerne på etiketten. Følgende oplysninger omfatter kun de gennemsnitlige doser af amlodipin og atorvastatin. Hvis din dosis er anderledes, skal du ikke ændre det, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.

Den mængde medicin, som du tager, afhænger af styrken af ​​medicinen. Også antallet af doser, du tager hver dag, fristen mellem doser, og hvor lang tid du tager medicinen afhænger af det medicinske problem, som du bruger medicinen.

Hvis du glemmer en dosis af amlodipin og atorvastatin, tage det så snart som muligt. Men hvis det næsten er tid til din næste dosis, springe den glemte dosis og gå tilbage til dit normale dosering. Må ikke dobbelt doser.

Tag ikke amlodipin og atorvastatin, hvis der er gået mere end 12 timer, siden du gik glip af din sidste dosis.

Forholdsregler Mens du bruger amlodipin og atorvastatin

Opbevar medicinen i en lukket beholder ved stuetemperatur, væk fra varme, fugt og direkte lys. Hold fra indefrysning.

Opbevares utilgængeligt for børn.

Opbevar ikke forældet medicin eller medicin ikke længere er nødvendig.

Spørg din læge, hvordan du skal bortskaffe nogen form for medicin, du ikke bruger.

Det er vigtigt, at din læge kontrollere dine fremskridt med regelmæssige besøg. Dette vil give din læge for at sikre medicinen virker korrekt at sænke dit kolesterol og triglycerid niveauer og blodtryk, og at beslutte, om du skal fortsætte med at tage det. Blodprøver kan være behov for at kontrollere for uønskede virkninger.

Brug amlodipin og atorvastatin, mens du er gravid, kan skade dit ufødte barn. Brug en effektiv form for prævention for at holde fra at blive gravid. Hvis du tror, ​​du er blevet gravid, mens du bruger medicinen, så fortæl din læge med det samme.

Ring til din læge, hvis du har uforklarlige muskelsmerter, ømhed eller svaghed. Disse kan være symptomer på alvorlige muskelproblemer, såsom myopati eller immun-medieret nekrotiserende myopati (IMNM).

amlodipin og atorvastatin bivirkninger

amlodipin / atorvastatin

Ring til din læge med det samme, hvis du har mørke-farvet urin, feber, muskelkramper eller spasmer, muskelsmerter eller stivhed, eller usædvanlig træthed eller svaghed. Dette kan være symptomer på en alvorlig muskellidelse kaldet rhabdomyolyse, som kan forårsage nyreproblemer.

Sørg enhver læge eller tandlæge, der behandler dig ved, at du bruger amlodipin og atorvastatin. Det kan være nødvendigt at stoppe med at bruge amlodipin og atorvastatin, hvis du har en større operation eller skade.

Svimmelhed, uklarhed eller besvimelse kan også opstå, hvis du motionerer eller hvis vejret er varmt. Heavy sveden kan forårsage tab af for meget vand og resultere i lavt blodtryk. Vær ekstra forsigtig under træning eller varmt vejr.

amlodipin og atorvastatin kan forværre symptomerne på angina (brystsmerter) eller øge risikoen for hjerteanfald hos visse patienter med alvorlig hjerte eller blodkar sygdom. Spørg din læge, hvis du har brystsmerter, der er værre end normalt, problemer vejrtrækning, kvalme eller opkastning, smerter eller ubehag i dine arme, kæbe, ryg eller nakke, føler svag, eller du sveder.

Hvis du har brugt amlodipin og atorvastatin regelmæssigt i flere uger, ikke pludselig stoppe med at bruge det. Stop pludseligt kan forårsage brystet smerte eller højt blodtryk til at komme tilbage eller blive værre. Spørg din læge om den bedste måde til gradvist at reducere det beløb, du tager, inden du stopper helt.

Du må ikke tage anden medicin, medmindre de er blevet drøftet med din læge. Dette omfatter recept eller nonprescription (over-the-counter [OTC]) lægemidler og naturlægemidler eller vitamintilskud.

Sammen med sine nødvendige virkning, kan et lægemiddel forårsage nogle uønskede virkninger. Selv om ikke alle disse bivirkninger kan forekomme, hvis de opstår, de kan have behov for lægehjælp.

Spørg din læge omgående, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Få akut hjælp omgående, hvis nogen af ​​følgende symptomer på overdosering opstår

Nogle bivirkninger kan forekomme, der normalt ikke har brug for lægehjælp. Disse bivirkninger kan gå væk under behandling, som din krop tilpasser sig medicinen. Desuden kan din læge være i stand til at fortælle dig om måder at forebygge eller reducere nogle af disse bivirkninger. Spørg din sundhedsplejerske, hvis en af ​​følgende bivirkninger fortsætter eller er generende, eller hvis du har spørgsmål om dem

Andre bivirkninger, som ikke er anført, kan også forekomme hos nogle patienter. Hvis du bemærker andre effekter, skal du kontakte din læge.

kun Tilgængelighed Rx Prescription

Graviditet Kategori X ikke anvendes under graviditet

CSA Schedule N Ikke et kontrolleret stof

Godkendelse Historie Kalender Drug historie på FDA

Højt blodtryk lisinopril, amlodipin, metoprolol, hydrochlorthiazid, losartan, furosemid

Højt kolesteroltal atorvastatin, simvastatin, Crestor, Lipitor, Zocor, Zetia

Koronararteriesygdom amlodipin, Norvasc, perindopril, Caduet, amlodipin / atorvastatin, Isoxsuprine

Forebyggelse af kardiovaskulær sygdom atorvastatin, simvastatin, Crestor, Lipitor, Zocor, rosuvastatin