amnesi årsager

Normal hukommelsesfunktion involverer mange dele af hjernen, og nogen sygdom eller skade, der påvirker hjernen kan forstyrre snørklede af hukommelsen.

Amnesi kan skyldes skader på hjernen strukturer, der danner det limbiske system, som styrer dine følelser og erindringer. Disse strukturer omfatter thalamus, som ligger dybt i midten af ​​din hjerne, og hippocampus formationer, som er beliggende inden for tindingelapperne af din hjerne.

Amnesia forårsaget af hjerneskade eller skade er kendt som neurologisk hukommelsestab. Mulige årsager til neurologisk hukommelsestab omfatter

Hovedskader, der forårsager en hjernerystelse, uanset fra en bilulykke eller sport, kan føre til forvirring og problemer med at huske nye oplysninger. Dette er især almindeligt i de tidlige stadier af bedring. Men hovedskader normalt ikke forårsage alvorlige hukommelsestab.

En anden sjælden form for hukommelsestab, kaldet dissociative (psykogen) hukommelsestab, stammer fra følelsesmæssige chok eller traumer, såsom at være offer for en voldsforbrydelse. I denne lidelse, kan en person miste personlige erindringer og selvbiografiske oplysninger, men som regel kun kortvarigt.