angina behandling: stents, narkotika, livsstilsændringer – hvad der er bedst?

Du kan have flere muligheder for din angina behandling: angioplastik og stent, medicin eller livsstilsændringer. Oplev de fordele og risici ved hver behandling.

Lægen siger, at din brystsmerter (angina) er forårsaget af blokeringer i dit hjerte arterier, og at du har brug for at få de blokeringer taget sig af. Hvad er dine muligheder?

Det første er det vigtigt at afgøre, hvilken type angina du har. Forskellige typer af angina kan have behov forskellige behandlinger. Almindelige typer af angina er kronisk stabil angina – en type angina, der opstår, når dit hjerte arbejder hårdt – og ustabil angina, som er nyt brystsmerter eller brystsmerter, der bliver værre.

Andre typer af angina indbefatter variant angina – en sjælden form for angina forårsaget af en krampe i kranspulsårerne – og mikrovaskulære angina, hvilket kan være et symptom på sygdom i de små koronare arterie blodkar.

Ustabil angina er en alvorlig situation, og kræver akut behandling. Behandling for ustabil angina indebærer hospitalsindlæggelse med medicin for at stabilisere din tilstand. Nogle mennesker med ustabil angina kan kræve en procedure kaldet angioplastik (også kendt som perkutan koronar intervention), som regel kombineret med anbringelse af et lille metalrør kaldes en stent. I nogle tilfælde af ustabil angina, kan være nødvendig hjertekirurgi (koronar bypass-kirurgi).

Generelt, hvis du har mild stabil angina, der styres af medicin, du måske ikke har brug for yderligere behandlinger. Hvis du oplever symptomer på kronisk stabil angina, selv efter at have taget medicin og gøre livsstilsændringer, eller hvis du er i højere risiko for alvorlig hjertesygdom, din læge kan anbefale ballonudvidelse eller koronar bypass-operation.

Træffe en beslutning om, hvordan man behandler din angina kan være svært, men at kende de fordele og risici ved stents og medicin kan hjælpe dig med at beslutte.

Angina er smerter, ubehag eller tryk i brystet, og lægerne normalt beskrive det som kronisk stabil angina eller ustabil angina.

Kronisk stabil angina. Kronisk stabil angina er en form for brystsmerter, der sker, når dit hjerte arbejder hårdt og har brug for mere ilt, såsom under træning. Smerten går væk, når du hviler. Ved kronisk stabil angina, mønstret for brystsmerter er konsistent, eller stabil, så vidt hvor meget fysisk anstrengelse vil udløse den. Dine forsnævrede arterier kan være årsag til denne form for angina.

Hvis du har kronisk stabil angina, kan du brug angioplastik med stent eller medicin som behandling. Hvis blokeringen forårsager kronisk stabil angina er alvorlig, er det muligt din læge kan anbefale koronar bypassoperation. I denne procedure, er de blokerede arterier erstattet med blodkar podet fra en anden del af din krop.

Ustabil angina. Ustabil angina er enten nye brystsmerter eller en ændring i din sædvanlige mønster af smerter eller ubehag i brystet – såsom brystsmerter, der bliver værre, varig længere, eller ikke bliver lettet med hvile eller brug af medicin.

Ustabil angina er farligt og en advarsel tegn på et hjerteanfald. Hvis din angina er ustabil, søge akut lægehjælp. Du skal muligvis indlæggelse, justering af medicin, ballonudvidelse med stents eller koronar bypassoperation.

Under en ballonudvidelse (AN-Jee-o-plas-tee), lægen indsætter en lille ballon i din indsnævret arterie gennem et kateter, der er placeret i en arterie, generelt i din lyske. Din læge pustes ballonen til at udvide arterien, og så han eller hun kan indsætte en lille metalrør (stent) for at holde arterien åben. Nogle stents er bare metal, nogle er dækket med et syntetisk stof, og andre er belagt med medicin for at hjælpe med at holde din arterie åben (narkotika-stents).

Angioplastik og stent indebærer nogle risici. Disse omfatter en risiko for blokeringer igen danner efter en stent implanteres, en risiko for at der dannes blodpropper i stenten, samt lille risiko for at få et hjertetilfælde, slagtilfælde, eller livstruende blødning under eller efter indgrebet.

Du bør overveje at selvom du har en stent placeret, vil du sandsynligvis nødt til at tage aspirin for resten af ​​dit liv. Du kan også nødt til at tage ekstra medicin for at forebygge blodpropper.

Du vil sikkert forblive indlagt i mindst et døgn, mens dit hjerte er overvåget og dine vitale tegn kontrolleres hyppigt. Du kan normalt vende tilbage til arbejde eller din normale rutine hurtigt efter angioplastik.

Mange læger anser angioplastik med stent placering for at være en god angina behandlingsmulighed for blokerede arterier og kronisk stabil angina. Nogle grunde, at det kan anses for en god behandlingsmulighed er, at det er mindre invasiv end åben hjertekirurgi og generelt har gode resultater.

Hvis du har stabil angina, kan du være i stand til at behandle det med medicin og livsstilsændringer alene, og du kan ikke brug for angioplastik med stent. Adskillige medikamenter kan forbedre angina symptomer, herunder

Nitrater. Nitrater anvendes ofte til behandling af angina. Nitrater slappe af og udvide blodkarrene, så mere blod til at flyde til dit hjerte muskel.

Du kan tage et nitrat, når du har angina-relaterede ubehag i brystet, før du gør noget, som normalt udløser angina (såsom fysisk anstrengelse), eller på en langsigtet forebyggende basis. Den mest almindelige form for nitrat anvendes til behandling af angina er sublinguale nitroglycerin tabletter, som du lægger under tungen.

Hvis du prøver narkotika behandling og livsstilsændringer og du stadig har symptomer, der er begrænsende dig, kan en angioplastik med stent eller koronar bypass operation være en mulighed, afhængigt af din tilstand og årsagen til din angina.

EECP behandling kan anbefales til nogle mennesker med angina. I løbet af denne terapi, en læge placerer manchetter på dine ben og anvender lufttryk til dine ben i rytme med dine hjerteslag. Denne terapi kan hjælpe med at forbedre blodgennemstrømningen til hjertet og kan forbedre angina.

Uanset hvilken angina behandling du vælger, vil din læge anbefale, at du træffe sunde livsstilsændringer.

Fordi hjertesygdomme er ofte den underliggende årsag til de fleste former for angina, kan du reducere eller forhindre angina ved at arbejde på at reducere dine hjertesygdomme risikofaktorer og gøre sunde livsstilsændringer. Disse risikofaktorer kan omfatte

Din medicinsk tilstand vil afgøre, om at have ballonudvidelse og stent eller tage medicin vil fungere bedre for dig. Tal med din læge om, hvilken angina behandling der er bedst for din situation. Overvej dette

Hvis du forsøger medicin og livsstilsændringer først, men de kan ikke lindre din angina, ballonudvidelse og stent kan være en anden mulighed. I nogle tilfælde kan der være behov koronar bypassoperation. Det kan være rimeligt at forsøge mere-konservative skridt første – medicin og livsstil terapi – før overvejer ballonudvidelse og stent eller andre behandlinger.

Forskning er i gang i nye behandlingsformer og medicin til behandling af angina. Tal med din læge, hvis andre behandlingsformer kan være passende for dig.

Tal med din læge, hvis du er bekymret for, at medicin eller stenter ikke kontrollere din angina. Husk, at med enhver behandling plan, livsstilsændringer er vigtige.

besøge din læge