ankyloserende spondylitis tests og diagnose

Imaging tests

Lab tests

Under den fysiske eksamen, kan lægen bede dig om at bøje ryggen i forskellige retninger. Han eller hun kan også måle dit bryst omkreds – en gang med dine lunger tomme og en gang med dem fuld af luft – at sammenligne forskellen.

Din læge kan også forsøge at gengive dine smerter ved at trykke på bestemte dele af dit bækken eller ved at flytte dine ben ind i en bestemt position. Han eller hun kan også bede dig om at prøve at stå oprejst, med dine hæle og bagsiden af ​​dit hoved mod en væg.

Røntgenstråler give din læge for at kontrollere for ændringer i dine led og knogler, selvom de synlige tegn på ankyloserende spondylitis kan ikke altid tydeligt tidligt i sygdomsforløbet.

Magnetisk resonans imaging (MRI) bruger radiobølger og et kraftigt magnetfelt til at give mere detaljerede billeder af knogler og blødt væv. MR-scanninger kan afsløre tegn på ankyloserende spondylitis tidligere i sygdomsforløbet, men er meget dyrere.

Der er ingen specifikke lab tests for at identificere ankyloserende spondylitis. Visse blodprøver kan kontrollere for markører for inflammation, men inflammation kan forårsages af mange forskellige helbredsproblemer. Dit blod kan testes for HLA-B27 genet, men de fleste mennesker, der har dette gen ikke har ankyloserende spondylitis.