anti-beslaglæggelse medicin: fritagelse nervesmerter

Anti-epileptisk medicin blev oprindeligt udviklet til at behandle mennesker med epilepsi. Men nerve-beroligende kvaliteter af nogle af disse medikamenter kan også hjælpe stille den brændende, stikkende eller jagende smerte ofte forårsaget af nerveskader.

Nerver kan blive beskadiget af mange ting, herunder skade, kirurgi, sygdom eller udsættelse for toksiner. De beskadigede nerver aktiveres uhensigtsmæssigt og sende smerte signaler, der ikke tjener et nyttigt formål. Denne type af smerte kan være invaliderende og vanskelig at kontrollere.

Nerveskader (neuropati) kan være forårsaget af mange forhold, herunder

Helvedesild. Enhver, der har haft skoldkopper er i fare for helvedesild, et udslæt af blærer, som kan være smertefulde eller kløende. En tilstand kaldet postherpetisk neuralgi opstår, hvis helvedesild smerter fortsætter efter udslæt forsvinder.

Fordi risikoen for helvedesild stiger med alderen, bør alle alder 50 og ældre modtager varicella-zoster virus vaccine (Zostavax), som kan hjælpe med at forhindre denne smertefulde tilstand.

Hvorfor gør det ondt?

Hvordan anti-beslaglæggelse medicin hjælpe?

Den nøjagtige virkningsmekanisme er ikke fuldt forstået, men anti-epileptisk medicin synes at interferere med overaktiv transmission af smerte signaler, der sendes fra beskadigede nerver.

Nogle anti-beslaglæggelse medicin virker særligt godt for visse betingelser. Carbamazepin (Carbatrol, Tegretol) er almindeligt ordineret til trigeminusneuralgi, en tilstand, der forårsager sviende ansigtssmerter, der føles som et elektrisk stød.

Det er vigtigt at bemærke, at Food and Drug Administration har udsendt en advarsel om, at alle anti-epileptisk medicin er forbundet med en let øget risiko for selvmordstanker eller handlinger. Tal med en læge eller rådgiver straks, hvis du føler dig deprimeret eller selvmordstanker.

besøge din læge

Sukkersyge. Højt blodsukker, fælles i diabetes, kan beskadige nerver i hele kroppen. Det første symptom generelt er følelsesløshed og smerter i hænder og fødder (diabetisk neuropati) .; helvedesild. Enhver, der har haft skoldkopper er i fare for helvedesild, et udslæt af blærer, som kan være smertefulde eller kløende. En tilstand kaldet postherpetisk neuralgi opstår, hvis helvedesild smerter fortsætter efter udslættet forsvinder;. Fordi risikoen for helvedesild stiger med alderen, alle 50 år og ældre skal modtage varicella-zoster-virus vaccine (Zostavax), som kan hjælpe med at forhindre denne smertefulde tilstand. ; Kemoterapi. Nogle kemoterapi narkotika kan beskadige nerver, der forårsager smerte og følelsesløshed, der generelt begynder i spidsen af ​​dine tæer og fingre (neuropati) .; diskusprolaps. Nerveskader kan opstå, hvis en diskusprolaps i ryggen presser en nerve passerer gennem din ryghvirvler for stramt;. Fibromyalgi. Fibromyalgi er en kronisk tilstand, der forårsager smerte og ømhed i hele kroppen.