antiadrenerge midler, perifert virkende

 
Alpha adrenoreceptorantagonister forhindre stimulering af alfa-adrenerge receptorer fra nerveenderne i det sympatiske nervesystem. Der er to typer af alfa-adrenerge receptorer, alfa 1 (på vaskulær glat muskel) og alfa 2 (på den vaskulære glatte muskel og sympatiske nerveender).

Alfa-adrenoreceptorantagonister er klassificeret enten som ikke-selektive alfa adrenoreceptorantagonister, alfa1-selektive antagonister, alfa2-selektive antagonister og sekalealkaloider.

De lægemidler, der anvendes som kardiovaskulære midler er alfa1-selektive antagonister. Alfa1-selektive antagonister blokerer alfa adrenoreceptorer på vaskulær glat muskulatur og udvide arterierne, der forårsager vasodilatation og et fald i blodtrykket. Disse midler anvendes til behandling af hypertension.

Alfa1-receptorantagonister også forårsage relaksation af den glatte muskulatur i blærehalsen og prostata kapsel. De længere virkende alfa1-antagonister anvendes til behandling af urinretention relateret til benign prostata hypertrofi.

Medicinske tilstande forbundet med antiadrenerge agenter, perifert virkende