antidepressiva til børn og teenagere

Det er vigtigt, at dit barn har en grundig evaluering, før han eller hun begynder at tage et antidepressivt middel. En psykiatrisk vurdering af en psykiater – eller en børnelæge eller familie læge, som har erfaring i behandling af børn og unge humørsvingninger – bør omfatte

FDA har godkendt visse antidepressiva til børn og teenagere til forskellige typer af diagnoser. Antidepressiva kommer med en medicin guide, der rådgiver forældre og pårørende om risici og forholdsregler. Vær sikker på at omhyggeligt læse medicin guide og indlægsseddel, og drøfte eventuelle spørgsmål med den ordinerende læge og apotek.

* Mange af disse stoffer er også tilgængelige i generisk form. Anbefalet initialdosis og maksimale dosis varierer efter alder.

Læger kan bruge deres lægelige vurdering at ordinere andre antidepressiva til børn for, hvad der kaldes off-label brug. Dette er et klinisk almindelig praksis for mange typer af medicin til både børn og voksne.

FDA anbefaler, at læger ordinere den mindste mængde af piller muligt for at reducere risikoen for tilsigtet eller utilsigtet overdosis. Omhyggelig monitorering af forældre, pårørende og sundhedspersonale er vigtigt for ethvert barn eller teenager tager et antidepressivt middel for depression eller en anden tilstand.

Hvad skal du gøre, før dit barn begynder at tage et antidepressivt middel?

Hvilke antidepressiva kan børnene tage?

Den største risiko for selvmordstanker og adfærd opstår

Forældre og pårørende bør nøje iagttage barnet på daglig basis i disse overgangsperioder og se til bekymrende ændringer for hele tiden at barnet tager antidepressiva.

Hvad skal du gøre, når dit barn begynder at tage et antidepressivt middel?

FDA anbefaler også, at dit barn får nøje overvågning af hans eller hendes læge eller sygeplejerske i de første par måneder af behandlingen. Hyppigheden af ​​kontakt med læger eller mental sundhed fagfolk, afhænger af dit barns behov. Sørg for at du holde fast i dit barns anbefalede udnævnelsen tidsplan.

Hvad advarselstegn skal du se efter, når dit barn tager antidepressiv medicin?

Sommetider de tegn og symptomer på selvmordstanker eller selvskadende adfærd er svært at se, og dit barn kan ikke direkte fortælle dig om sådanne tanker. Her er nogle tegn på, at dit barns tilstand kan forværres, eller at han eller hun kan være i risiko for selvskadende adfærd

Hvilke andre behandlingsmuligheder er tilgængelige for børn med depression?

Kontakt dit barns sundhedsplejerske det samme, hvis nogen af ​​disse symptomer opstår, hvis de bliver værre, eller hvis de bekymrer dig, dit barn, en lærer eller en anden omsorgsperson.

Sørg for at dit barn ikke stopper antidepressiv behandling uden vejledning af den ordinerende læge. Pludselig stopper et antidepressivt kan forårsage influenzalignende symptomer eller bivirkninger benævnt seponering syndrom.

De fleste børn, der tager antidepressiv medicin for depression vil forbedre med medicin. Men der kombinerer medicin med samtaleterapi (psykoterapi) sandsynligvis være endnu mere effektive. Mange typer af psykoterapi kan være nyttige, men kognitiv adfærdsterapi og interpersonel terapi er videnskabeligt undersøgt og viste sig at være effektiv til behandling af depression.

For nogle børn og teenagere med milde symptomer, samtaleterapi alene kan være gavnligt.

besøge din læge