aortaklappen stenose test og diagnose

Diagnostiske tests

For at diagnosticere din tilstand, vil din læge gennemgå din sygehistorie og symptomer og foretage en fysisk undersøgelse. Som en del af en rutinemæssig fysisk eksamen, lægen bruger et stetoskop til at lytte til dit hjerte. Han eller hun lytter til, blandt andet, en unormal hjertelyd (hjerte mumlen).

Hvis din læge opdager en mislyd, vil han eller hun diskutere det med dig. Mange hjertelidelser, herunder aortaklappen stenose, kan producere en mislyd. I tilfælde af aortaklappen stenose, de mislyd resultater fra turbulent blod strømme gennem den indsnævrede ventil.

Hvis din læge har mistanke om, at du eller dit barn kan have en deformeret eller indsnævret aortaklap, kan det være nødvendigt at gennemgå flere tests for at bekræfte diagnosen og vurdere problemets alvor. Du kan blive henvist til en læge uddannet i hjertesygdomme (kardiolog) for tests såsom

Ekkokardiografi. Denne test bruger lydbølger til at producere et billede af dit hjerte. Dette er den primære test din læge kan bruge til at diagnosticere din tilstand, hvis han eller hun har mistanke om du har en hjerteklap tilstand. I en ekkokardiografi, er lydbølger rettet mod dit hjerte fra en wandlike enhed (transducer) afholdt på dit bryst. Lydbølgerne hoppe ud dit hjerte og reflekteres tilbage gennem din brystvæggen og behandles elektronisk for at give videobilleder af dit hjerte.

En ekkokardiografi hjælper din læge nøje at undersøge hjertet og hjerteklapper for at kontrollere for eventuelle problemer eller abnormiteter. Denne test hjælper din læge til at diagnosticere aortaklappen stenose, vurdere sværhedsgraden af ​​din tilstand og bestemme den mest hensigtsmæssige behandling for din tilstand. En ekkokardiografi vil også blive brugt til at overvåge din tilstand over tid.

I nogle tilfælde kan lægen indsætte et rør med en transducer er knyttet til det, og før den ned din hals i spiserøret (transesophageal ekkokardiografi), mens du er bedøvet. Denne type ekkokardiografi kan tilbyde mere detaljerede billeder af dit hjerte.

Bryst X-ray. En X-ray billede af brystet giver din læge for at kontrollere størrelsen og formen på dit hjerte til at bestemme, om den venstre ventrikel er forstørret – en mulig indikator for aortaklappen stenose.

En røntgenbillede af brystkassen kan også afsløre kalkaflejringer på aortaklappen. Desuden en kiste X-ray hjælper din læge kontrollere tilstanden af ​​dine lunger. Aortaklappen stenose kan føre til blod og væske opbakning op i dine lunger, hvilket medfører overbelastning, der kan være synlige på en X-ray.

Hjertekateterisation. Din læge kan bestille denne procedure, hvis noninvasive test ikke har givet tilstrækkelige oplysninger til fast diagnosticere type eller sværhedsgraden af ​​dit hjerte tilstand. I denne procedure, din læge tråde et tyndt rør (kateter) gennem en arterie i din arm eller lysken og guider den til en arterie i dit hjerte.

Læger kan injicere et farvestof gennem kateteret, hvilket hjælper arterierne bliver synlige på en X-ray (koronar angiogram). Denne test hjælper viser nogen blokeringer i arterierne til dit hjerte, der kan sameksistere med aortaklappen stenose, som kan have behov for kirurgisk behandling sammen med aortaklappen stenose.

Disse test og andre hjælpe din læge afgøre, hvor smal eller stramme din aortaklappen kan være, og hvor godt dit hjerte pumper. Når aortaklappen stenose opdages, vil lægen enten anbefale behandling eller foreslå nøje overvågning.