aortaklappen stenose

Aortaklappen stenose – eller aorta stenose – opstår, når hjertets aortaklappen indsnævrer. Denne indsnævring forhindrer ventilen i at åbne helt, der obstruerer blodtilførslen fra dit hjerte i din aorta og videre til resten af ​​kroppen.

Når aortaklappen er blokeret, dit hjerte skal arbejde hårdere for at pumpe blod til din krop. Til sidst, dette ekstra arbejde begrænser mængden af ​​blod det kan pumpe og kan svække din hjertemusklen.

Hvornår skal se en læge

Hvis du har svær aortaklappen stenose, vil du som regel have behov for kirurgi for at erstatte ventilen. Venstre ubehandlet, aortaklappen stenose kan føre til alvorlige hjerteproblemer.

Hvordan dit hjerte fungerer

Aortaklappen stenose varierer fra mild til svær. Aortaklappen stenose tegn og symptomer generelt udvikle sig, når forsnævring af ventilen er alvorlig og kan omfatte

Hvad du kan gøre

Hjerte-svække virkningerne af aortaklappen stenose kan føre til hjertesvigt. Hjertesvigt tegn og symptomer omfatter træthed, åndenød og hævede ankler og fødder.

Hvad de kan forvente fra din læge

Aortaklappen stenose ofte ikke producerer advarselstegn eller symptomer med det samme, hvilket gør det vanskeligt at opdage i første omgang. Du kan også ikke erkende, at du oplever symptomer. Tilstanden er ofte opdaget under en rutinemæssig fysisk, når din læge hører en unormal hjertelyd (hjerte mumlen). Denne mumlen kan forekomme længe før andre tegn og symptomer.

Afhængig af mængden af ​​indsnævring, kan et spædbarn eller et barn med aortaklappen stenose har ingen symptomer, kan nemt trætte eller kan have smerter i brystet med kraftig fysisk aktivitet.

Aortaklappen stenose sædvanligvis rammer voksne, men kan forekomme hos børn. Spædbørn og børn med den betingelse kan opleve symptomer, der ligner dem af voksne. Hvis du eller dit barn erfaringer sådanne tegn eller symptomer, se en læge – især hvis du eller dit barn har en kendt hjerte problem.

Aortaklappen stenose er forsnævring af aortaklappen. Mange ting kan indsnævre denne passage mellem dit hjerte og aorta. Årsager til aortaklappen stenose indbefatter

Medfødt hjertefejl. Den aortaklappen består af tre tætsluttende, trekantede flapper af væv kaldet foldere. Nogle børn er født med en aortaklappen, der kun har én (unicuspid), to (bicuspid) eller fire (quadricuspid) foldere – ikke tre. Denne deformitet må ikke forårsage nogen problemer indtil voksenalderen, på hvilket tidspunkt ventilen kan begynde at indsnævre eller lække og kan have brug for at blive repareret eller udskiftet.

At have en medfødt abnorm aortaklap kræver regelmæssig evaluering af en læge til at se efter tegn på ventil problemer. I de fleste tilfælde behøver lægerne ikke hvorfor en hjerteklap ikke udvikle sig ordentligt, så det er ikke noget, man kunne have forhindret.

Calcium oprustning på ventilen. Med alderen kan hjerteklapper ophobes aflejringer af kalk (aortaklappen forkalkning). Calcium er et mineral, der findes i blodet. Som blod gentagne gange flyder over aortaklappen, kan aflejringer af kalk samle sig på den ventil pjecer. Disse aflejringer kan aldrig give nogen problemer. Disse kalkaflejringer er ikke knyttet til at tage calcium tabletter eller drikke calcium-berigede drikkevarer.

Men i nogle mennesker, – især dem med en medfødt abnorm aortaklap, såsom en bicuspid aortaklap – calcium indskud medfører afstivning af foldere af ventilen. Denne afstivning indsnævrer aortaklappen og kan forekomme i en yngre alder. Men aortaklappen stenose, der er relateret til stigende alder og opbygning af kalkaflejringer på aortaklappen er mest almindelig hos mænd ældre end 65 og kvinder ældre end 75.

Gigtfeber. En komplikation af strep throat infektion, kan gigtfeber resultere i arvæv dannes på aortaklappen. Arvæv alene kan indsnævre aortaklappen og føre til aortaklappen stenose. Scar væv kan også oprette en ru overflade, hvorpå kalkaflejringer kan indsamle, bidrager til aortaklappen stenose senere i livet.

Gigtfeber kan beskadige mere end én hjerteklap, og i mere end én måde. En beskadiget hjerteklap kan ikke åbne helt eller lukke helt – eller begge dele. Mens gigtfeber er sjældne i USA, nogle ældre voksne havde gigtfeber som børn.

Dit hjerte, midten af ​​din kredsløbssygdomme, består af fire kamre. De to øverste kamre (Atria) modtager blod. De to nederste kamre (ventrikler) pumpe blod.

Blood vender tilbage til dit hjerte ind i højre øverste kammer (højre atrium). Derfra blod munder ud i højre ventrikel nedenunder. Den højre hjertekammer pumper blod ned i lungerne, hvor blodet er iltet.

Hvad du kan gøre i mellemtiden

Diagnostiske tests

Medicin

Procedurer

Blod fra lungerne vender derefter tilbage til dit hjerte, men denne gang til venstre side – til venstre øverste kammer (venstre atrium). Blod strømmer derefter ind i venstre hjertekammer – dit hjerte primære pumpe. Med hvert hjerteslag, venstre ventrikel kræfter blod gennem aortaklappen ind i aorta, kroppens største arterie.

Blod flyder gennem dit hjerte kamre, hjulpet af fire hjerteklapper. Disse ventiler åbner og lukker for at lade blodgennemstrømningen i kun én retning gennem dit hjerte

Den aortaklappen – dit hjerte gateway til aorta – består af tre tætsluttende, trekantede flapper af væv kaldet foldere. Disse foldere forbindelse til aorta via en ring kaldes annulus.

Hjerteklapper åbnes som en envejs-gate. De foldere af aortaklappen er tvunget åben som den venstre ventrikel kontrakter og blod flyder ind i aorta. Når alle venstre ventrikel blod er gået gennem ventilen og venstre hjertekammer har lempet, Sving foldere lukket for at forhindre blodet, der netop passeret i aorta i at løbe tilbage ind i venstre hjertekammer.

En defekt hjerteklap er en, der ikke enten åbne eller lukke helt. Når en ventil ikke lukker tæt, kan blod lække baglæns. Denne baglæns strømning gennem en ventil kaldes regurgitation. Når en ventil indsnævres, er betingelsen kaldes stenose.

Aortaklappen stenose anses ikke forebygges, og i øjeblikket er det ikke kendt, hvorfor nogle mennesker udvikler denne tilstand. Nogle risikofaktorer omfatter

En deformeret aortaklappen. Nogle mennesker er født med en allerede indsnævret aortaklap eller udvikle aortaklappen stenose senere i livet, fordi de blev født med en bicuspid aortaklappen – et med to klapper (foldere) i stedet for tre. Mennesker kan også udvikle aortaklappen stenose, hvis de er født med en indlægsseddel (unicuspid aortaklappen) eller fire småblade (quadricuspid aortaklap), men disse er meget mere sjældne sygdomme.

En bicuspid aortaklap er en stor risikofaktor for aortaklappen stenose. En bicuspid aortaklappen kan køre i familier, så at vide, din families historie er vigtig. Hvis du har en første grads slægtning – en forælder, søskende eller barn – med en bicuspid aortaklap, er det rimeligt at kontrollere, om du har denne abnormitet.

Risikofaktorer for aortaklappen stenose og aterosklerotisk hjertesygdom er ens – såsom forhøjet blodtryk, højt kolesteroltal, type 2-diabetes og rygning – hvilket kan indikere en sammenhæng mellem de to.

Aortaklappen stenose – uanset årsag – kan være en alvorlig tilstand. Hvis aortaklappen er indsnævret, den venstre ventrikel skal arbejde hårdere for at pumpe en tilstrækkelig mængde blod ind i aorta og videre til resten af ​​kroppen.

Som svar, kan den venstre ventrikel tykkere og forstørre. I første omgang disse tilpasninger hjælpe den venstre ventrikel pumpe blod med større kraft. Men til sidst er det sværere for hjertet at opretholde blodtilførslen til kroppen gennem den indsnævrede ventil. Så vil du begynde at opleve symptomer. Til sidst, kan det ekstra arbejde af hjertet svække venstre hjertekammer – og dit hjerte overordnede.

Venstre umarkeret, aortaklappen stenose kan føre til livstruende hjerteproblemer, herunder

Du vil sandsynligvis starte med først at se din familie læge. Efter din første udnævnelse, kan lægen henvise dig til en læge uddannet i diagnosticering og behandling hjertelidelser (kardiolog).

Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig med at forberede din udnævnelse, og hvad de kan forvente fra din læge.

Spørgsmål til din læge på dit oprindelige udpegning omfatter

Spørgsmål at spørge, om du er henvist til en kardiolog omfatter

Ud over de spørgsmål, du har forberedt at spørge din læge, tøv ikke med at stille spørgsmål under din udnævnelse.

En læge, der ser dig for mulige aortaklappen stenose kan spørge

Mens du venter på din udnævnelse, check med din familie for at finde ud af, om nogen nære slægtninge er blevet diagnosticeret med hjertesygdom. Symptomerne på aortaklappen stenose ligner en række andre hjertelidelser, herunder nogle, som har tendens til at køre i familier. Kendskab så meget som muligt om din families sygehistorie vil hjælpe din læge afgøre de næste skridt til din diagnose og behandling.

Hvis motion gør dine symptomer værre, undgå at lægge dig selv fysisk, indtil du har været set af din læge.

For at diagnosticere din tilstand, vil din læge gennemgå din sygehistorie og symptomer og foretage en fysisk undersøgelse. Som en del af en rutinemæssig fysisk eksamen, lægen bruger et stetoskop til at lytte til dit hjerte. Han eller hun lytter til, blandt andet, en unormal hjertelyd (hjerte mumlen).

Hvis din læge opdager en mislyd, vil han eller hun diskutere det med dig. Mange hjertelidelser, herunder aortaklappen stenose, kan producere en mislyd. I tilfælde af aortaklappen stenose, de mislyd resultater fra turbulent blod strømme gennem den indsnævrede ventil.

Hvis din læge har mistanke om, at du eller dit barn kan have en deformeret eller indsnævret aortaklap, kan det være nødvendigt at gennemgå flere tests for at bekræfte diagnosen og vurdere problemets alvor. Du kan blive henvist til en læge uddannet i hjertesygdomme (kardiolog) for tests såsom

Ekkokardiografi. Denne test bruger lydbølger til at producere et billede af dit hjerte. Dette er den primære test din læge kan bruge til at diagnosticere din tilstand, hvis han eller hun har mistanke om du har en hjerteklap tilstand. I en ekkokardiografi, er lydbølger rettet mod dit hjerte fra en wandlike enhed (transducer) afholdt på dit bryst. Lydbølgerne hoppe ud dit hjerte og reflekteres tilbage gennem din brystvæggen og behandles elektronisk for at give videobilleder af dit hjerte.

En ekkokardiografi hjælper din læge nøje at undersøge hjertet og hjerteklapper for at kontrollere for eventuelle problemer eller abnormiteter. Denne test hjælper din læge til at diagnosticere aortaklappen stenose, vurdere sværhedsgraden af ​​din tilstand og bestemme den mest hensigtsmæssige behandling for din tilstand. En ekkokardiografi vil også blive brugt til at overvåge din tilstand over tid.

I nogle tilfælde kan lægen indsætte et rør med en transducer er knyttet til det, og før den ned din hals i spiserøret (transesophageal ekkokardiografi), mens du er bedøvet. Denne type ekkokardiografi kan tilbyde mere detaljerede billeder af dit hjerte.

Bryst X-ray. En X-ray billede af brystet giver din læge for at kontrollere størrelsen og formen på dit hjerte til at bestemme, om den venstre ventrikel er forstørret – en mulig indikator for aortaklappen stenose.

En røntgenbillede af brystkassen kan også afsløre kalkaflejringer på aortaklappen. Desuden en kiste X-ray hjælper din læge kontrollere tilstanden af ​​dine lunger. Aortaklappen stenose kan føre til blod og væske opbakning op i dine lunger, hvilket medfører overbelastning, der kan være synlige på en X-ray.

Hjertekateterisation. Din læge kan bestille denne procedure, hvis noninvasive test ikke har givet tilstrækkelige oplysninger til fast diagnosticere type eller sværhedsgraden af ​​dit hjerte tilstand. I denne procedure, din læge tråde et tyndt rør (kateter) gennem en arterie i din arm eller lysken og guider den til en arterie i dit hjerte.

Læger kan injicere et farvestof gennem kateteret, hvilket hjælper arterierne bliver synlige på en X-ray (koronar angiogram). Denne test hjælper viser nogen blokeringer i arterierne til dit hjerte, der kan sameksistere med aortaklappen stenose, som kan have behov for kirurgisk behandling sammen med aortaklappen stenose.

Disse test og andre hjælpe din læge afgøre, hvor smal eller stramme din aortaklappen kan være, og hvor godt dit hjerte pumper. Når aortaklappen stenose opdages, vil lægen enten anbefale behandling eller foreslå nøje overvågning.

Medicin undertiden kan lette symptomer på aortaklappen stenose. Men den eneste måde at fjerne aortaklappen stenose er kirurgi til at reparere eller udskifte ventilen og åbner passagen.

Kirurgi er ikke altid behov for samme. Hvis testen viser, at du har mild til moderat aortaklappen stenose, og du har ingen symptomer, vil din læge planlægge checkups nøje at overvåge ventilen, så kirurgi kan ske på et passende tidspunkt. I opfølgning udnævnelser, vil din læge gennemgå din sygehistorie og foretage en fysisk undersøgelse. Din læge kan også drøfte symptomer og hvad forventer som din tilstand skrider frem.

Din læge kan bestille en ekkokardiografi for at se din aortaklappen og overvåge din tilstand hver tre til fem år, hvis du har mild aortaklappen stenose, og hvert år, hvis du har moderat aortaklappen stenose.

Hvis du har svær aortaklappen stenose, kan lægen planlægge checkups hver tre til seks måneder. Din læge kan bestille en ekkokardiografi hver seks til 12 måneder for at se din hjerteklap og overvåge din tilstand. I nogle tilfælde kan din læge bestille flere tests.

Generelt kirurgi er nødvendig, når indsnævring bliver svær og symptomer. I nogle tilfælde kan din læge anbefale kirurgi, hvis du har svær aortaklappen stenose, selvom du ikke oplever symptomer. Hvis du har moderat eller svær aortaklappen stenose og andre betingelser, der kræver hjertekirurgi, kan din læge anbefale operation for at behandle dine betingelser.

Ingen medicin kan vende aortaklappen stenose. Dog kan din læge ordinere visse former for medicin til at hjælpe dine symptomer, såsom dem til at reducere væskeophobning, at bremse din puls eller til at kontrollere hjerterytmen forstyrrelser forbundet med aortaklappen stenose. Sænke blodtrykket kan forhindre eller forsinke udviklingen af ​​aortastenose. Spørg din læge, hvis du har brug for at sænke dit blodtryk med medicin.

Du skal muligvis ventil reparation eller udskiftning at behandle aortaklappen stenose. Selv mindre invasive metoder er mulige i nogle tilfælde kirurgi er den primære behandling for denne tilstand.

Terapier at reparere eller udskifte aortaklappen omfatter

Balloon valvuloplasty. Lejlighedsvis, ballon valvuloplasty er en mulighed. Balloon valvuloplasty bruger en blød, tyndt rør (kateter) tippes med en ballon.

En læge guider gennem et blodkar kateteret i din lyske til dit hjerte og ind i din indsnævret aortaklappen. En gang i position, er en ballon på spidsen af ​​katetret oppustet. Ballonen skubber åbner aortaklappen og strækker ventilåbningen, forbedre blodgennemstrømningen. Ballonen bliver derefter tømt, og kateteret med ballon føres tilbage ud af din krop.

Ballon valvuloplasty kan lindre aortaklappen stenose og dens symptomer, især hos spædbørn og børn. Men hos voksne, ventilen tendens til at indsnævre igen selv efter indledende succes. Af disse grunde, læger sjældent bruger ballon valvuloplasty i dag for at behandle aortaklappen stenose hos voksne, undtagen i mennesker, der er for syge til at blive opereret eller venter på en transkateter aortaklappen udskiftning.

Aortaklappen udskiftning. Dette er den primære kirurgisk behandling for svær aortaklappen stenose. Din kirurg fjerner indsnævret aortaklappen og erstatter den med en mekanisk ventil eller et væv ventil. Denne procedure er generelt udføres under åben hjertekirurgi.

Mekaniske ventiler, fremstillet af metal, er holdbare, men de bærer risikoen for dannelse af blodpropper på eller i nærheden af ​​ventilen. Hvis du modtager en mekanisk ventil, skal du tage en antikoagulerende medicin, såsom warfarin (Coumadin), for livet for at forebygge blodpropper.

Tissue ventiler – som kan komme fra en gris, ko eller menneske afdød donor – ofte i sidste ende smal gennem årene og skal udskiftes. En anden type væv ventil udskiftning, der bruger din egen pulmonal ventil (autograft) er nogle gange muligt, men mindre sandsynligt i en ældre person. Din læge kan diskutere fordele og ulemper ved hver type hjerteklap med dig. Aortaklappen udskiftning kan lindre aortaklappen stenose og dens symptomer.

Transkateter aortaklappen udskiftning (TAVR). Aortaklappen udskiftning, den mest almindelige behandling for aortaklappen stenose, er traditionelt blevet udført med åben hjertekirurgi.

En mindre invasiv tilgang – transkateter aortaklappen udskiftning – indebærer udskiftning af aortaklappen med en protese ventil via arteria femoralis i benet (transfemoral) eller venstre ventrikel spidsen af ​​hjertet (transapical).

I TAVR, læger indsætte et kateter med en ballon på spidsen i en arterie i benet eller i et lille snit i brystet, og før den til dit hjerte og ind i din aortaklappen. En ballon på spidsen af ​​kateteret, som har en foldet ventil omkring det, pustes derefter op. Dette skubber åbner aortaklappen og strækker ventilåbningen og udvider den foldede ventilen ind i aortaklappen. Læger derefter punktere ballonen og guide kateteret med ballonen tilbage ud af din krop. Alternativt kan en selvekspanderende ventil indsættes i aortaklappen, og en ballon derefter ikke anvendes.

I nogle tilfælde kan en ventil indsættes via et kateter i et væv Erstatningsventil der skal udskiftes (ventil-in-ventil procedure).

TAVR er normalt forbeholdt personer med svær aortaklappen stenose, der har øget risiko for komplikationer fra aortaklappen kirurgi. Denne procedure kan lindre alvorlige aortaklappen stenose og dens symptomer i dem, der er en øget risiko for komplikationer fra aortaklappen kirurgi. TAVR har en højere risiko for slagtilfælde og vaskulære komplikationer end aortaklappen udskiftning kirurgi. Teknikken er relativt nyt og udvikler sig hurtigt, og der er nyere ventiler og indikationer forekommer ofte. TAVR er undertiden benævnt transkateter aortaklappen implantation (Tavi).

Aortaklappen stenose kan behandles effektivt med kirurgi. Men skal du regelmæssige opfølgning udnævnelser med din læge for at kontrollere for eventuelle ændringer i din tilstand. Du kan stadig være i risiko for uregelmæssig hjerterytme, selv efter du har været behandlet for aortaklappen stenose. Du kan være nødt til at tage medicin for at sænke denne risiko. Hvis dit hjerte er blevet svækket fra aortaklappen stenose, kan det være nødvendigt medicin til behandling af hjertesvigt.

Hvis du har haft aortaklappen udskiftning kirurgi, skal du tage antibiotika før visse dental eller medicinske procedurer på grund af risikoen for infektion i dit hjerte væv (endocarditis).

Nogle mulige måder at forhindre aortaklappen stenose omfatter

Når du ved, at du har aortaklappen stenose, kan din læge anbefale, at du begrænser anstrengende aktivitet for at undgå overbelastning dit hjerte.

Hvis du er en kvinde i den fødedygtige alder med aortaklappen stenose, diskutere graviditet og familieplanlægning med din læge, før du bliver gravid. Dit hjerte arbejder hårdere under graviditeten. Hvordan et hjerte med aortaklappen stenose tolererer dette ekstra arbejde afhænger af graden af ​​stenose, og hvor godt dit hjerte pumper. Skulle du blive gravid, skal du evaluering af din hjertespecialist og fødselslæge hele din graviditet, arbejdskraft og levering, og efter levering.

besøge din læge