Arcoxia anvendelser, dosering, bivirkninger og advarsler

Hvad er Arcoxia?

Generisk navn: etoricoxib

Bemærk: Arcoxia er ikke blevet godkendt af regeringen for det amerikanske marked. Producenten af ​​Arcoxia modtaget en ikke-approvalable brev fra regeringen i april 2007. Denne ikke-godkendelsesbrev skyldtes sikkerhedsmæssige bekymringer en øget risiko for kardiovaskulære hændelser (herunder hjerteanfald og slagtilfælde) samt spørgsmål om fordele og risici forholdet i patienter, der tager Arcoxia. Merck vil fortsætte med at markedsføre Arcoxia uden for USA.

Arcoxia anvendes til følgende

Hvordan virker Arcoxia virker?

Din læge vil ordinere Arcoxia for dig, når du har brugt anden medicin til din tilstand, og de har ikke været egnet til dig.

Din læge vil diskutere din behandling med Arcoxia fra tid til anden. Det er vigtigt, at du bruger den laveste dosis, der styrer din smerte, og du bør ikke tage Arcoxia i længere tid end nødvendigt. Dette skyldes, at risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde kan stige efter længere tids behandling, især ved høje doser.

Slidgigt er en ledsygdom. Det er resultatet af en gradvis nedbrydning af brusk, der dækker leddene og puder enderne af knoglerne.

Symptomer på slidgigt indbefatter smerter, ømhed, stivhed af et eller flere led, og fysisk handicap. Hofter og knæ er de mest almindeligt angrebne led, men andre led såsom dem af hænderne og rygsøjlen kan også blive påvirket.

Før du tager Arcoxia

Slidgigt er mere almindelig hos kvinder end hos mænd. Mange faktorer kan føre til udviklingen af ​​osteoarthritis herunder fedme og fælles skade (f.eks. Fra sport).

Leddegigt er en kronisk sygdom, der forårsager smerter, stivhed, hævelse og tab af funktion i leddene og betændelse i andre af kroppens organer.

Ankyloserende spondylitis er en inflammatorisk sygdom i rygsøjlen og store led.

Gigt er en lidelse karakteriseret ved pludselige, tilbagevendende anfald af smerter og betændelse i et eller flere led.

Bemærk: Arcoxia er ikke blevet godkendt af regeringen for det amerikanske marked.

Arcoxia tilhører en gruppe af lægemidler kaldet cyclooxygenase-2 (COX-2) specifikke hæmmere (også kendt som coxiber).

Kroppen producerer to lignende enzymer kaldet COX-1 og COX-2. COX-1, blandt andre funktioner, der er involveret i at beskytte maven, mens COX-2 spiller en rolle i joint inflammation og smerte.

Arcoxia reducerer smerte og inflammation ved at blokere COX-2, et enzym i kroppen.

Arcoxia blokerer ikke COX-1, det enzym involveret i at beskytte maven fra mavesår.

Andre anti-inflammatoriske medicin (NSAID) blok både COX-1 og COX-2.

Arcoxia lindrer smerter og betændelse med mindre risiko for mavesår i forhold til NSAID.

Men at tage aspirin med Arcoxia kan vende denne fordel (se Før du tager Arcoxia, tager andre lægemidler).

I kliniske undersøgelser, at risikoen for at udvikle mavesår på Arcoxia var lavere end med NSAID. Nogle mennesker udviklede sår om de tager Arcoxia eller placebo i disse undersøgelser; men var højere på Arcoxia.

Hvis nogen af ​​følgende symptomer: åndenød, brystsmerter eller ankel hævelse forekomme eller forværres, stoppe behandlingen med Arcoxia og kontakte en læge, så snart det er praktisk.

Hvis du har nyre-, lever- eller hjertesygdomme, vil lægen ønsker at passende holde styr på dig.

Hvis du udvikler symptomer, der kunne indikere en alvorlig allergisk reaktion, såsom en manglende evne til at trække vejret eller en alvorlig hudreaktion, skal du konsultere en læge på snarest.

Din læge vil diskutere din behandling fra tid til anden. Det er vigtigt, at du bruger den laveste dosis, der styrer din smerte, og du bør ikke tage Arcoxia i længere tid end nødvendigt. Dette skyldes, at risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde kan stige efter længere tids behandling, især ved høje doser.

Arcoxia kan øge blodtrykket hos nogle mennesker, især i høje doser, og dette kunne øge risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde. Din læge vil kontrollere dit blodtryk fra tid til anden, for at sikre, at det er sikkert at fortsætte behandlingen.

Din læge kan have ordineret Arcoxia af en anden grund. Spørg din læge, hvis du har spørgsmål om, hvorfor Arcoxia er ordineret til dig.

Sådan skal du tage Arcoxia

Arcoxia ikke er afhængighedsskabende.

Bemærk: Arcoxia er ikke blevet godkendt af regeringen for det amerikanske marked.

Tag ikke Arcoxia hvis

Hvis du ikke er sikker på, om du skal begynder at tage Arcoxia, tale med din læge.

Arcoxia er ikke tilstrækkeligt undersøgt hos børn. Derfor bør Arcoxia ikke gives til børn.

Arcoxia virker lige godt i ældre og yngre voksne patienter. Bivirkninger kan forekomme ved en højere forekomst hos ældre patienter sammenlignet med yngre patienter. Hvis du er ældre (dvs. over 65 år), vil din læge ønsker at passende holde styr på dig. Dosisjustering er ikke nødvendig til ældre patienter.

Før du begynder at tage Arcoxia fortælle din læge, hvis

Hvis du ikke har fortalt din læge om noget af ovenstående, fortælle dem, før du tager nogen Arcoxia.

Fortæl din læge, hvis du tager anden medicin, herunder medicin, som ikke er købt på recept fra apoteket, supermarked eller helsekost butik.

Nogle lægemidler og Arcoxia kan forstyrre hinanden. disse omfatter

Disse lægemidler kan påvirkes af Arcoxia eller kan påvirke, hvor godt det virker. Du skal muligvis forskellige mængder af din medicin, eller du måske nødt til at tage forskellige lægemidler.

Din læge eller apotek har mere information om lægemidler til at være forsigtig med eller undgå, mens du tager Arcoxia.

Arcoxia kan tages med lav dosis aspirin. Hvis du i øjeblikket tager lav dosis aspirin til forebyggelse af et hjerteanfald eller slagtilfælde, bør du fortsætte med at gøre det medmindre andet er angivet af din læge. Arcoxia kan ikke erstatte acetylsalicylsyre til dette formål.

Mens du bruger Arcoxia

Bemærk: Arcoxia er ikke blevet godkendt af regeringen for det amerikanske marked.

Bivirkninger

Tag Arcoxia kun når ordineret af lægen.

For slidgigt, er den anbefalede dosis 60 mg én gang dagligt.

Efter at have brugt Arcoxia

For leddegigt er den anbefalede dosis 90 mg én gang dagligt.

Til ankyloserende spondylitis er den anbefalede dosis 90 mg én gang dagligt.

Til lindring af gigt angreb den anbefalede dosis er 120 mg én gang dagligt, som kun bør anvendes til akut smertefuld periode.

Til lindring af kroniske smerter i bevægeapparatet er den anbefalede dosis 60 mg én gang dagligt.

Doser større end de anbefalede for hver betingelse har enten ikke vist yderligere effekt eller er ikke undersøgt. Derfor bør de daglige doser nævnt ovenfor for hver betingelse ikke overskrides.

Hvis du har mild leversygdom, bør du ikke tage mere end 60 mg om dagen. Hvis du har moderat leversygdom, bør du ikke tage mere end 60 mg hver anden dag.

Følg alle retninger, du får af din læge omhyggeligt. De kan være forskellige fra oplysningerne i denne indlægsseddel.

Hvis du ikke forstår instruktionerne på kassen, så spørg din læge eller på apoteket om hjælp. Arcoxia kommer som tabletter.

Når du tager tabletterne, sluge dem med et glas vand. Må ikke halvere tabletten.

Tag din Arcoxia på omtrent samme tidspunkt hver dag.

Tager Arcoxia på samme tidspunkt hver dag vil have den bedste effekt. Det vil også hjælpe dig med at huske, hvornår du skal tage den dosis.

Det betyder ikke noget, hvis du tager Arcoxia før eller efter maden.

Brug ikke Arcoxia længere end Deres læge siger.

Din læge vil diskutere din behandling fra tid til anden. Det er vigtigt, at du bruger den laveste dosis, der styrer din smerte, og du bør ikke tage Arcoxia i længere tid end nødvendigt. Dette skyldes, at risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde kan stige efter længere tids behandling, især ved høje doser.

Afhængig af din tilstand, kan det være nødvendigt at tage Arcoxia for et par dage eller i en længere periode.

For slidgigt og leddegigt Arcoxia hjælper lindre dine symptomer, men det gør ikke helbrede den. Fortsæt med at tage Arcoxia, så længe lægen ordinerer.

Til lindring af gigt angreb eller andre typer af smerte, er Arcoxia normalt kun behov for et par dage.

Hvis du ikke er sikker på, hvor længe du skal tage Arcoxia, tale med din læge.

Hvis det næsten er tid til din næste dosis, springe den dosis, du gik glip af, og tage den næste dosis, når du er beregnet til. Ellers tag den så snart du husker, og derefter gå tilbage til at tage din tablet (r), som du normalt ville.

Hvis du ikke er sikker på, om at springe dosis, så tal med din læge eller apotek.

Du må ikke tage en dobbelt dosis for at kompensere for den dosis, du gik glip af.

Hvis du har problemer med at huske at tage dine tabletter, spørg på apoteket for nogle hints.

Hvis du tager for meget Arcoxia (overdosis) umiddelbart telefon til din læge eller giftkontrolcenter eller gå til skadestuen på det nærmeste hospital, hvis du mener, du eller nogen andre kan have taget for meget Arcoxia. Gør dette selv om der ikke er tegn på ubehag eller forgiftning.

Bemærk: Arcoxia er ikke blevet godkendt af regeringen for det amerikanske marked.

Hvis du bliver gravid, mens du tager Arcoxia, så fortæl din læge med det samme.

Hvis du får en infektion, mens du tager Arcoxia, fortælle din læge. Arcoxia kan skjule feber og kan gøre du tror, ​​fejlagtigt, at du er bedre eller at din infektion er mindre alvorlige end det kunne være.

Hvis du er ved at blive startet på en ny medicin, så fortæl din læge og apotek, at du tager Arcoxia.

Giv ikke Arcoxia til nogen anden, selvom de har samme stand som dig.

Nogle selvhjælp foranstaltninger, der foreslås nedenfor, kan hjælpe din tilstand. Tal med din læge eller på apoteket om disse foranstaltninger og for mere information.

Bemærk: Arcoxia er ikke blevet godkendt af regeringen for det amerikanske marked.

Fortæl din læge eller apotek så hurtigt som muligt, hvis du ikke føler godt, mens du tager Arcoxia.

Arcoxia hjælper de fleste mennesker med slidgigt, leddegigt, menstruationssmerter, gigt eller andre typer af smerte, men det kan have uønskede bivirkninger i nogle få mennesker. Alle lægemidler kan have bivirkninger. Nogle gange er de alvorlige, det meste af den tid, de er ikke. Du kan få brug medicinsk behandling, hvis du får nogle af de negative virkninger.

Spørg din læge eller apoteket til at besvare eventuelle spørgsmål, du måtte have.

Fortæl din læge, hvis du bemærker eller har nogen af ​​følgende, og de bekymre dig

Derudover er følgende blevet rapporteret

Disse er normalt de milde bivirkninger af Arcoxia.

Hvis noget af følgende sker, stoppe med at tage Arcoxia og fortæl din læge straks, eller gå til skadestuen på det nærmeste hospital

Andre bivirkninger, der ikke er nævnt ovenfor, kan også forekomme hos nogle patienter. Fortæl din læge, hvis du bemærker andre effekter.

Bliv ikke forskrækket over denne liste over mulige bivirkninger. Du må ikke opleve nogen af ​​dem.

Bemærk: Arcoxia er ikke blevet godkendt af regeringen for det amerikanske marked.

Hold dine tabletter i blisterpakningen, indtil det er tid til at tage dem. Hvis du tager tabletterne ud af blisterpakningen de kan ikke holde godt.

Hold Arcoxia på et køligt tørt sted, hvor temperaturen holder sig under 30 grader C (86 grader F). Opbevar ikke det eller anden medicin i badeværelset eller i nærheden af ​​en vask. Lad ikke det i bilen eller på vindueskarme. Varme og fugt kan ødelægge nogle lægemidler.

Hold det hvor børn ikke kan nå det. En aflåst skab på mindst 1,5 meter (5 fod) over jorden er et godt sted at opbevare medicin.

Hvis din læge fortæller dig at stoppe med at tage Arcoxia, eller tabletterne har passeret deres udløbsdato, så spørg på apoteket hvad de skal gøre med nogen, der er tilovers.