arformoterol (indånding) beskrivelse og mærkenavne

Arformoterol anvendes til behandling af symptomer på kronisk obstruktiv lungesygdom (COPD), herunder kronisk bronkitis og emfysem. KOL er en langvarig lungesygdom, der forårsager bronkospasme (hvæsen eller besvær med at trække vejret).

Arformoterol hører til familien af ​​lægemidler kaldet bronkodilatatorer. Bronkodilatatorer er lægemidler, der pustet ind gennem munden for at åbne bronkierne (luftvejene) i lungerne. Det er taget ved inhalation (en inhalator) for at hjælpe fald hoste, hvæsen, åndenød, og urolige vejrtrækning ved at øge strømmen af ​​luft i lungerne.

Når de anvendes regelmæssigt hver dag, inhaleret arformoterol nedsætter antallet og sværhedsgraden af ​​KOL. Dog vil det ikke lindre symptomer på en KOL angreb, der allerede er begyndt.

Denne medicin er kun tilgængelig med lægens recept.

Dette produkt er tilgængeligt i følgende doseringsformer

Med beslutningen om at bruge et lægemiddel, skal risikoen for at tage medicinen skal afvejes mod det gode, det vil gøre. Dette er en beslutning, du og din læge vil gøre. For denne medicin, bør overvejes følgende

Løsning

Fortæl din læge, hvis du nogensinde har haft en usædvanlig eller allergisk reaktion på denne medicin eller anden medicin. Også fortælle din sundhedsplejerske, hvis du har andre typer af allergi, såsom til fødevarer, farvestoffer, konserveringsmidler, eller dyr. For ikke-receptpligtige produkter, læse etiketten eller pakningen ingredienser omhyggeligt.

allergier

Relevante undersøgelser er ikke udført på forholdet af alder over for virkningerne af arformoterol indånding i den pædiatriske population. Sikkerhed og virkning er ikke klarlagt.

Pediatric

Passende undersøgelser udført til dato har ikke påvist geriatriske-specifikke problemer, som ville begrænse nytten af ​​arformoterol indånding hos ældre. Ældre patienter er mere tilbøjelige til at være følsomme for visse bivirkninger af denne medicin end yngre voksne.

Geriatric

Der foreligger ikke tilstrækkelige undersøgelser hos kvinder til bestemmelse af spædbarn risiko, når du bruger denne medicin under amning. Afvejes de potentielle fordele mod de potentielle risici, før du tager denne medicin, mens du ammer.

Graviditet

Amning

Lægemiddelinteraktioner

Selv om visse lægemidler ikke bør anvendes sammen overhovedet, i andre tilfælde to forskellige lægemidler kan anvendes sammen, selv om kan forekomme en interaktion. I disse tilfælde kan din læge ønsker at ændre dosis, eller andre forholdsregler kan være nødvendige. Fortæl din læge, hvis du tager nogen anden receptpligtig eller nonprescription (over-the-counter [OTC]) medicin.

Andre interaktioner

Visse lægemidler bør ikke anvendes på eller omkring tidspunktet for at spise mad eller spise visse typer fødevarer siden kan forekomme interaktioner. Brug af alkohol eller tobak med visse lægemidler kan også forårsage interaktioner at forekomme. Tal med din læge brug af din medicin med mad, alkohol eller tobak.

Andre medicinske problemer

Tilstedeværelsen af ​​andre medicinske problemer kan påvirke brugen af ​​denne medicin. Sørg for at du fortælle din læge, hvis du har andre medicinske problemer, især

Dosering

Brug denne medicin kun som anvist af din læge. Brug ikke mere af det og ikke bruge det oftere end anbefalet på etiketten, medmindre andet er bestemt af din læge. Brug af medicin oftere kan øge risikoen for alvorlige bivirkninger.

Denne medicin bør komme med en medicin guide. Læs og følg disse instruktioner nøje. Spørg din læge eller apoteket, hvis du har spørgsmål. Spørg på apoteket, for den medicin guide, hvis du ikke har en. Din læge kan bede dig om at underskrive nogle former for at vise, at du forstår disse oplysninger.

Du skal bruge denne medicin med en inhalator enhed kaldet en forstøver. Forstøveren bliver medicinen ind i en fin tåge, som du indånder gennem munden og lungerne. Din pårørende vil vise dig, hvordan du bruger din forstøver.

Denne medicin er inhaleret, og må ikke sluges eller injiceres.

At bruge inhalation opløsning i forstøveren

Dosen af ​​dette lægemiddel vil være forskellig for forskellige patienter. Følg lægens ordrer eller anvisningerne på etiketten. Følgende oplysninger omfatter kun de gennemsnitlige doser af denne medicin. Hvis din dosis er anderledes, skal du ikke ændre det, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.

Den mængde medicin, som du tager, afhænger af styrken af ​​medicinen. Også antallet af doser, du tager hver dag, fristen mellem doser, og hvor lang tid du tager medicinen afhænger af det medicinske problem, som du bruger medicinen.

Hvis du glemmer en dosis af denne medicin, så tag den så hurtigt som muligt. Men hvis det næsten er tid til din næste dosis, springe den glemte dosis og gå tilbage til dit normale dosering. Må ikke dobbelt doser.

Opbevares utilgængeligt for børn.

Mistede dosis

Opbevar ikke forældet medicin eller medicin ikke længere er nødvendig.

Opbevaring

Spørg din læge, hvordan du skal bortskaffe nogen form for medicin, du ikke bruger.

Opbevar uåbnede hætteglas med medicinen i køleskabet. Må ikke fryses. En åben hætteglas medicin skal anvendes med det samme.

Uåbnede folieposer af denne medicin kan også opbevares ved stuetemperatur, væk fra varme og direkte lys, i op til seks uger.

Det er meget vigtigt, at din læge kontrollere dine fremskridt med regelmæssige besøg. Dette vil give din læge for at se, om medicinen virker korrekt, og at beslutte, om du skal fortsætte med at tage det.

Fortæl din læge, hvis du også bruger anden medicin for din KOL. Din læge kan have dig til at stoppe med at bruge medicinen og bruge det i en svær KOL angreb. Følg lægens instruktioner om, hvordan du skal tage din medicin.

Denne medicin bør ikke anvendes, hvis du har en svær KOL angreb, eller hvis symptomerne på KOL angreb allerede er startet. Din læge kan ordinere en anden medicin for dig at bruge i tilfælde af en akut KOL angreb. Hvis den anden medicin ikke virker så godt, så fortæl din læge med det samme.

Fortæl din læge, hvis du har astma. Nogle mennesker med astma har haft flere alvorlige astmaanfald, når de brugte denne medicin. Tal med din læge om eventuelle spørgsmål eller problemer du måtte have.

Denne medicin kan forårsage paradoks bronkospasme, hvilket betyder, at din vejrtrækning eller hvæsen vil blive værre. Paradoks bronkospasme kan være livstruende. Stop med at bruge denne medicin og tjekke med din læge, hvis du har hoste, vejrtrækningsbesvær, åndenød, eller hvæsen efter brug af dette lægemiddel.

Denne medicin kan forårsage en alvorlig form for allergisk reaktion kaldes anafylaksi. Anafylaksi kan være livstruende og kræver øjeblikkelig lægehjælp. Ring til din læge, hvis du har udslæt, kløe, hæshed, problemer med at trække vejret, problemer med at synke, eller enhver hævelse af dine hænder, ansigt, eller mund, mens du bruger denne medicin.

Hvis dine symptomer ikke bedres i løbet af et par dage, eller hvis de bliver værre, skal du kontakte din læge.

Sammen med sine nødvendige virkning, kan et lægemiddel forårsage nogle uønskede virkninger. Selv om ikke alle disse bivirkninger kan forekomme, hvis de opstår, de kan have behov for lægehjælp.

Spørg din læge omgående, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Få akut hjælp omgående, hvis nogen af ​​følgende symptomer på overdosering opstår

Andre bivirkninger, som ikke er anført, kan også forekomme hos nogle patienter. Hvis du bemærker andre effekter, skal du kontakte din læge.