astma hos voksne: at skabe en astma handlingsplan

Oprettelse af din astma handlingsplan

Fastholdelse god dag-til-dag astmakontrol er nøglen til at holde symptomerne i skak og forebygge astmaanfald. At have en skriftlig astma handlingsplan gør det nemmere for dig at måle, om din astma er under kontrol – og det lader dig vide præcis, hvilke skridt at tage, når det ikke er. Ved hjælp af en astma handlingsplan er især vigtigt, hvis du har moderat til svær astma eller du har haft en alvorlig astmaanfald i fortiden. Her er hvordan man kommer i gang.

Fordi astma varierer fra person til person, skal du arbejde med din læge for at udvikle en plan, der er skræddersyet til dig. Din handlingsplan kan hjælpe dig

Døm astmakontrol. Handlingsplanen vil give dig et system for at gøre følelsen af ​​de oplysninger, du optager. Mange astma planer bruge en “trafiklys” system af grønne, gule og røde zoner, der svarer til forværrede symptomer. Dette system kan hjælpe dig med hurtigt at fastslå astma sværhedsgrad og identificere tegn på et astmaanfald.

Nogle astma planer bruge en symptomer spørgeskema kaldet Astma Kontrol Test (ACT) til at måle astma sværhedsgrad over den seneste måned.