atrieseptumdefekt (ASD) test og diagnose

Dit barns læge kan først mistanke om en atrieseptumdefekt eller anden hjertefejl under en almindelig helbredsundersøgelse, hvis han eller hun hører en mislyd, mens du lytter til dit barns hjerte ved hjælp af et stetoskop. Eller en atrieseptumdefekt kan findes, når en ultralyd eksamen af ​​hjertet (ekkokardiografi) er gjort for en anden grund.

Hvis din læge har mistanke om du har en hjertefejl, kan din læge anmode en eller flere af de følgende tests

Ekkokardiografi. Dette er den mest almindeligt anvendte test til at diagnosticere en atrieseptumdefekt. Nogle atrieseptumdefekt findes under en ekkokardiografi gjort for en anden grund.

I ekkokardiografi, er lydbølger anvendes til at producere et videobillede af hjertet. Det giver din læge for at se dit hjerte kamre og måle deres pumpning styrke. Denne test kontrollerer også hjerteklapper og ser for tegn på hjertefejl. Læger kan bruge denne test til at vurdere din tilstand og bestemme din behandlingsplan.

Hjertekateterisation. I denne test, er et tyndt, fleksibelt rør (kateter) indsat i et blodkar i lysken eller arm og guidet til dit hjerte. Gennem kateterisation, kan lægerne diagnosticere medfødte hjertefejl, teste, hvor godt dit hjerte pumper og kontrollere funktionen af ​​dine hjerteklapper. Brug kateterisation, blodtrykket i lungerne også kan måles.

Men denne test normalt er ikke nødvendigt for at diagnosticere atrieseptumdefekt. Læger kan også bruge kateteriseringsteknikker at reparere hjertefejl.