Aygestin oral, parenteral, vaginal

Progestiner er hormoner. De bruges af både mænd og kvinder til forskellige formål.

Bruger For Aygestin

Progestiner er ordineret af flere grunde

Progestiner kan også anvendes til andre betingelser, som fastsættes af din læge.

Afhængigt af hvor meget og hvilke progestin du bruger eller tage, kan en progestin have forskellige virkninger. For eksempel, høje doser af progesteron er nødvendige for nogle kvinder at fortsætte en graviditet, mens andre gestagener i lave doser kan forhindre en graviditet i at opstå. Andre virkninger omfatter forårsager vægtøgning, øget kropstemperatur, udvikle de mælkeproducerende kirtler til amning, og afslappende livmoderen til at opretholde en graviditet.

Gestagener kan hjælpe andre hormoner fungerer korrekt. Progestiner eventuelt forebygge anæmi (lavt jern i blodet), for meget blodtab ved menstruation, og kræft i livmoderen.

Gestagener er kun tilgængelige med lægens recept.

Når et lægemiddel er godkendt til markedsføring til en bestemt anvendelse, kan erfaringer viser, at det er også nyttigt for andre medicinske problemer. Selv om disse anvendelser ikke er medtaget i produktmærkning, der gestagener anvendes i visse patienter med følgende sygdomme

Fortæl din læge, hvis du nogensinde har haft en usædvanlig eller allergisk reaktion på lægemidler i denne gruppe eller anden medicin. Også fortælle din sundhedsplejerske, hvis du har andre typer af allergi, såsom til fødevarer farvestoffer, konserveringsmidler, eller dyr. For ikke-receptpligtige produkter, læse etiketten eller pakningen ingredienser omhyggeligt.

Før ibrugtagning Aygestin

Selv om der er ingen specifikke oplysninger sammenligne brugen af ​​gestagener i børn eller teenagere med brug i andre aldersgrupper, forventes ikke denne medicin til at forårsage forskellige bivirkninger eller problemer hos børn eller teenagere, end det gør hos voksne.

Denne medicin er blevet testet og har ikke vist sig at forårsage forskellige bivirkninger eller problemer hos ældre mennesker end den gør hos yngre voksne.

Progesteron, et naturligt hormon, som kroppen gør under graviditeten, har ikke givet problemer. Faktisk er det nogle gange anvendes til kvinder, til at behandle en bestemt type infertilitet og til støtte i æg donor eller infertilitet procedurer.

Andre gestagener er ikke blevet undersøgt hos gravide kvinder. Vær sikker på at fortælle din læge, hvis du bliver gravid, mens du bruger nogen af ​​gestagener. Det er bedst at bruge en form for prævention metode, mens du modtager progestiner i høje doser. Høje doser af progestiner anbefales ikke til brug under graviditet, da der har været nogle rapporter om, at de kan forårsage fosterskader i kønsorganerne (kønsorganer) af en mandlig foster. Desuden kan nogle af disse progestiner forårsage mandlige-lignende ændringer i en kvindelig foster og kvindelige-lignende ændringer i drengefostre, men disse problemer normalt kan vendes. Lave doser af progestiner, såsom de doser, der anvendes til svangerskabsforebyggelse, ikke har forårsaget store problemer, når de anvendes ved et uheld under graviditet.

Selvom gestagener passere ind i modermælken, har de ikke vist sig at give problemer i sygepleje babyer. Dog kan progestiner ændre kvaliteten eller mængden (stigning eller fald) i moderens brystmælk. Det kan være nødvendigt for dig at tage en anden medicin eller stoppe amning under behandlingen. Vær sikker på at du har diskuteret de risici og fordele ved medicinen med din læge.

Selv om visse lægemidler ikke bør anvendes sammen overhovedet, i andre tilfælde to forskellige lægemidler kan anvendes sammen, selv om kan forekomme en interaktion. I disse tilfælde kan din læge ønsker at ændre dosis, eller andre forholdsregler kan være nødvendige. Når du tager et af disse lægemidler, er det især vigtigt, at sundhedspersonalet vide, hvis du tager et af nedenstående lægemidler. Følgende interaktioner er blevet udvalgt på grundlag af deres potentielle betydning og ikke nødvendigvis er altomfattende.

Brug medicin i denne klasse med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales ikke. Din læge kan beslutte ikke at behandle dig med en medicin i denne klasse eller ændre nogle af de andre lægemidler, du tager.

Brug af medicin i denne klasse med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales normalt ikke, men kan være påkrævet i nogle tilfælde. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Visse lægemidler bør ikke anvendes på eller omkring tidspunktet for at spise mad eller spise visse typer fødevarer siden kan forekomme interaktioner. Brug af alkohol eller tobak med visse lægemidler kan også forårsage interaktioner at forekomme. Tal med din læge brug af din medicin med mad, alkohol eller tobak.

Tilstedeværelsen af ​​andre medicinske problemer kan påvirke brugen af ​​lægemidler i denne klasse. Sørg for at du fortælle din læge, hvis du har andre medicinske problemer, især

Dette afsnit indeholder oplysninger om den korrekte brug af en række produkter, der indeholder progestin. Det kan ikke være specifik for Aygestin. Læs med omhu.

For at gøre brug af en progestin så sikker og pålidelig som muligt, bør du forstå, hvordan og hvornår du skal tage det, og hvad virkningerne kan forventes. Gestagener normalt kommer med patientens retninger. Læs dem omhyggeligt, før du tager eller bruge medicinen.

Tag denne medicin kun som anvist af din læge. Du må ikke tage mere af det og ikke tage det i længere tid end din læge bestilt. For at gøre dette kan øge risikoen for bivirkninger. Forsøg at tage medicin på samme tidspunkt hver dag for at reducere muligheden for bivirkninger, og at tillade den at fungere bedre.

Gestagener gives ofte sammen med visse lægemidler. Hvis du bruger en kombination af medicin, så sørg for at du tager hver enkelt på det rigtige tidspunkt, og ikke blande dem. Spørg din læge eller sygeplejerske til at hjælpe dig med at planlægge en måde at huske at tage din medicin på de rigtige tidspunkter.

Dosis lægemidler i denne klasse vil være forskellig for forskellige patienter. Følg lægens ordrer eller anvisningerne på etiketten. Følgende oplysninger omfatter kun de gennemsnitlige doser af disse lægemidler. Hvis din dosis er anderledes, skal du ikke ændre det, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.

Den mængde medicin, som du tager, afhænger af styrken af ​​medicinen. Også antallet af doser, du tager hver dag, fristen mellem doser, og hvor lang tid du tager medicinen afhænger af det medicinske problem, som du bruger medicinen.

Hvis du glemmer en dosis af denne medicin, så tag den så hurtigt som muligt. Men hvis det næsten er tid til din næste dosis, springe den glemte dosis og gå tilbage til dit normale dosering. Må ikke dobbelt doser.

For alle progestiner, undtagen progesteron kapsler til postmenopausale kvinder: Hvis du glemmer en dosis af denne medicin, tage den glemte dosis så hurtigt som muligt. Men hvis det næsten er tid til din næste dosis, springe den glemte dosis og gå tilbage til dit normale dosering. Må ikke dobbelt doser.

Korrekt brug af progestin

For progesteron kapsler til postmenopausale kvinder: Hvis du glemmer en dosis på 200 mg progesteron kapsler ved sengetid, tage 100 mg om morgenen og derefter gå tilbage til dit normale dosering. Hvis du tager 300 mg progesteron om dagen, og du går glip af din morgen og aften doser, bør du ikke tage den glemte dosis. Vend tilbage til dit normale dosering.

Opbevares utilgængeligt for børn.

Opbevar medicinen i en lukket beholder ved stuetemperatur, væk fra varme, fugt og direkte lys. Hold fra indefrysning.

Opbevar ikke forældet medicin eller medicin ikke længere er nødvendig.

Det er meget vigtigt, at din læge kontrollere dine fremskridt med regelmæssige besøg. Dette vil give mulighed for din dosis, der skal justeres, og for eventuelle bivirkninger, der skal detekteres. Disse besøg vil normalt være hver 6 til 12 måneder, men nogle læger kræver dem oftere.

De Prometrium® kapsler indeholder jordnøddeolie. Hvis du har en allergi over for jordnødder, så sørg for din læge kender dette, før du tager dette mærke af progestin.

Gestagener kan forårsage nogle mennesker til at blive svimmel. Til oral eller vaginal progesteron, kan svimmelhed eller døsighed forekomme 1 til 4 timer efter indtagelse eller bruge det. Sørg for at du ved, hvordan du reagerer på medicinen, før du kører, betjene maskiner eller gøre noget andet, der kunne være farligt, hvis du ikke er opmærksom.

kan forekomme usædvanlige eller uventede vaginal blødning af forskellige beløb mellem dine regelmæssige menstruationer i de første 3 måneders brug. Dette kaldes spotting når svag, eller gennembrud menstruation når tungere. Hvis dette skulle ske, fortsætte på dit normale dosering. Tal med din læge

Forholdsregler Mens du bruger Aygestin

Ubesvarede menstruation kan forekomme. Hvis du har mistanke om en graviditet, bør du stoppe med at tage medicinen med det samme og ringe til din læge. Din læge vil fortælle dig, hvis du skal fortsætte med at tage progestin.

Hvis du er planlagt til laboratorieundersøgelser, fortælle din læge eller sygeplejerske, at du tager en progestin. Gestagener kan ændre visse testresultater.

Hos nogle patienter, ømhed, kan forekomme hævelse eller blødning i tandkødet. Tandbørstning og tandtråd dine tænder omhyggeligt og regelmæssigt og masserer dit tandkød kan hjælpe med at forhindre dette. Se din tandlæge regelmæssigt for at have dine tænder renset. Spørg din læge eller tandlæge, hvis du har spørgsmål om, hvordan man kan tage sig af dine tænder og tandkød, eller hvis du bemærker nogen ømhed, hævelse eller blødning i dit tandkød.

Du skal bruge en præventionsform, mens du tager progestiner til noncontraceptive brug, hvis du er frugtbar og seksuelt aktive.

Hvis du bruger vaginal progesteron, undgå at bruge andre vaginale produkter i 6 timer før og 6 timer efter indsættelse af vaginal dosis af progesteron.

Da det er muligt, at visse doser af progestiner kan forårsage midlertidig udtynding af knoglerne ved at ændre din hormon balance, er det vigtigt, at din læge, hvis du har en øget risiko for knogleskørhed. Nogle ting, der kan øge din risiko for at have osteoporose omfatter rygning, misbruger alkohol, tager eller drikke store mængder af koffein, og som har en familie historie af osteoporose eller let knuste knogler. Nogle lægemidler, såsom glukokortikoider (kortison-lignende medicin) eller antikonvulsiva (beslaglæggelse medicin), kan også forårsage udtynding af knoglerne. , Menes det dog, at gestagener kan hjælpe med at beskytte mod osteoporose hos postmenopausale kvinder.

Sammen med deres nødvendige effekter, progestiner, der bruges i høje doser undertiden forårsage nogle uønskede virkninger såsom blodpropper, hjerteanfald og slagtilfælde, eller problemer i leveren og øjne. Selv om disse effekter er sjældne, kan nogle af dem være meget alvorlige og medføre døden. Det er ikke klart, om disse problemer skyldes den progestin. De kan være forårsaget af sygdom eller tilstand, for hvilken progestiner bliver brugt.

Aygestin Side Effects

Følgende bivirkninger kan skyldes blodpropper. Selv om ikke alle disse bivirkninger kan forekomme, hvis de gør forekomme de har brug for øjeblikkelig lægehjælp.

Få akut hjælp omgående, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Spørg din læge så hurtigt som muligt, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Nogle bivirkninger kan forekomme, der normalt ikke har brug for lægehjælp. Disse bivirkninger kan gå væk under behandling, som din krop tilpasser sig medicinen. Desuden kan din læge være i stand til at fortælle dig om måder at forebygge eller reducere nogle af disse bivirkninger. Spørg din sundhedsplejerske, hvis en af ​​følgende bivirkninger fortsætter eller er generende, eller hvis du har spørgsmål om dem

Ikke alle de ovennævnte bivirkninger er blevet rapporteret for hver af disse lægemidler, men de er blevet indberettet for mindst én af dem. Alle progestiner er ens, så enhver af de ovennævnte bivirkninger kan forekomme med nogle af disse lægemidler.

Når du holder op med at bruge medicinen, kan din krop har brug for tid til at tilpasse sig. Længden af ​​den tid det tager, afhænger af mængden af ​​medicin, du bruger, og hvor længe du har brugt det. I løbet af denne periode kontrol med din læge, hvis du bemærker følgende bivirkninger

Andre bivirkninger, som ikke er anført, kan også forekomme hos nogle patienter. Hvis du bemærker andre effekter, skal du kontakte din læge.