Azasan

Kronisk immunosuppression med azathioprin øger risikoen for malignitet hos mennesker. Rapporter vedrørende malignitet omfatter efter transplantation lymfom og hepatosplenisk T-celle lymfom (HSTCL) hos patienter med inflammatorisk tarmsygdom. Læger bruger dette stof bør være meget fortrolig med denne risiko, samt med mutagene potentiale til både mænd og kvinder, og med eventuelle hæmatologiske toksiciteter. Informere patienter malignitet risici.

Bruger For Azasan

Terapeutisk Klasse: antirheumatiske, Cytotoksiske

Farmakologisk Klasse: Antimetabolit

Denne medicin er kun tilgængelig med lægens recept.

Når et lægemiddel er godkendt til markedsføring til en bestemt anvendelse, kan erfaringer viser, at det er også nyttigt for andre medicinske problemer. Selv om disse anvendelser ikke er medtaget i produktmærkning er azathioprin bruges i visse patienter med følgende sygdomme

Med beslutningen om at bruge et lægemiddel, skal risikoen for at tage medicinen skal afvejes mod det gode, det vil gøre. Dette er en beslutning, du og din læge vil gøre. For denne medicin, bør overvejes følgende

Fortæl din læge, hvis du nogensinde har haft en usædvanlig eller allergisk reaktion på denne medicin eller anden medicin. Også fortælle din sundhedsplejerske, hvis du har andre typer af allergi, såsom til fødevarer, farvestoffer, konserveringsmidler, eller dyr. For ikke-receptpligtige produkter, læse etiketten eller pakningen ingredienser omhyggeligt.

Relevante undersøgelser er ikke udført på forholdet af alder over for virkningerne af azathioprin i den pædiatriske population. Sikkerhed og virkning er ikke klarlagt.

Før ibrugtagning Azasan

Der foreligger ingen oplysninger om forholdet mellem alder til virkningerne af azathioprin i geriatriske patienter.

Der foreligger ikke tilstrækkelige undersøgelser hos kvinder til bestemmelse af spædbarn risiko, når du bruger denne medicin under amning. Afvejes de potentielle fordele mod de potentielle risici, før du tager denne medicin, mens du ammer.

Selv om visse lægemidler ikke bør anvendes sammen overhovedet, i andre tilfælde to forskellige lægemidler kan anvendes sammen, selv om kan forekomme en interaktion. I disse tilfælde kan din læge ønsker at ændre dosis, eller andre forholdsregler kan være nødvendige. Når du tager denne medicin, er det især vigtigt, at sundhedspersonalet vide, hvis du tager et af nedenstående lægemidler. Følgende interaktioner er blevet udvalgt på grundlag af deres potentielle betydning og ikke nødvendigvis er altomfattende.

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales ikke. Din læge kan beslutte ikke at behandle dig med denne medicin eller ændre nogle af de andre lægemidler, du tager.

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales normalt ikke, men kan være påkrævet i nogle tilfælde. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler kan medføre en øget risiko for visse bivirkninger, men ved hjælp af begge lægemidler kan være den bedste behandling for dig. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Visse lægemidler bør ikke anvendes på eller omkring tidspunktet for at spise mad eller spise visse typer fødevarer siden kan forekomme interaktioner. Brug af alkohol eller tobak med visse lægemidler kan også forårsage interaktioner at forekomme. Tal med din læge brug af din medicin med mad, alkohol eller tobak.

Tilstedeværelsen af ​​andre medicinske problemer kan påvirke brugen af ​​denne medicin. Sørg for at du fortælle din læge, hvis du har andre medicinske problemer, især

Dette afsnit indeholder oplysninger om den korrekte brug af en række produkter, der indeholder azathioprin. Det kan ikke være specifik for Azasan. Læs med omhu.

Brug denne medicin nøjagtigt som anvist af din læge. Du må ikke tage mere af det, eller mindre af det, end din læge bestilt. Tager for meget kan øge risikoen for uønskede virkninger, og tager for lidt vil ikke hjælpe din tilstand.

Denne medicin er undertiden gives sammen med andre lægemidler. Hvis du bruger flere lægemidler sammen, sørg for at forstå, hvordan man kan tage dem i løbet af dagen. Spørg din læge til at hjælpe dig med at planlægge en måde at huske at tage din medicin på de rigtige tidspunkter.

Du må ikke stoppe med at tage denne medicin uden først at tjekke med din læge.

Azathioprin undertiden forårsager kvalme eller opkastning. Tage medicinen efter måltider eller ved sengetid kan mindske maveproblemer. Tal med din læge, hvis du har spørgsmål eller fortsat har problemer med kvalme eller opkastning.

Dosen af ​​dette lægemiddel vil være forskellig for forskellige patienter. Følg lægens ordrer eller anvisningerne på etiketten. Følgende oplysninger omfatter kun de gennemsnitlige doser af denne medicin. Hvis din dosis er anderledes, skal du ikke ændre det, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.

Den mængde medicin, som du tager, afhænger af styrken af ​​medicinen. Også antallet af doser, du tager hver dag, fristen mellem doser, og hvor lang tid du tager medicinen afhænger af det medicinske problem, som du bruger medicinen.

Hvis du glemmer en dosis af denne medicin, så tag den så hurtigt som muligt. Men hvis det næsten er tid til din næste dosis, springe den glemte dosis og gå tilbage til dit normale dosering. Må ikke dobbelt doser.

Opbevar medicinen i en lukket beholder ved stuetemperatur, væk fra varme, fugt og direkte lys. Hold fra indefrysning.

Opbevares utilgængeligt for børn.

Korrekt brug af azathioprin

Opbevar ikke forældet medicin eller medicin ikke længere er nødvendig.

Spørg din læge, hvordan du skal bortskaffe nogen form for medicin, du ikke bruger.

Hvis du vil tage denne medicin i lang tid, er det meget vigtigt, at din læge kontrollere dig på regelmæssige besøg for eventuelle problemer eller uønskede virkninger, der kan være forårsaget af denne medicin. Blodprøver kan være behov for at kontrollere for uønskede virkninger.

Ved hjælp af denne medicin, mens du er gravid, kan skade dit ufødte barn. Brug en effektiv form for prævention for at holde fra at blive gravid. Hvis du tror, ​​du er blevet gravid, mens du bruger denne medicin, så fortæl din læge med det samme.

Brug ikke denne medicin, hvis du også tager mercaptopurin (Purinethol®). Ved hjælp af disse lægemidler sammen kan forårsage alvorlige bivirkninger.

Hvis du bruger azathioprin for gigt, så sørg for din læge ved, om du har modtaget chlorambucil (Leukeran®), cyclophosphamid (Cytoxan®, Neosar®) eller melphalan (Alkeran®) til behandling af din gigt i fortiden. Brug azathioprin efter disse lægemidler kan øge din risiko for uønskede virkninger. Tal med din læge, hvis du har spørgsmål til dette.

Denne medicin kan øge din risiko for at få visse former for kræft, især i huden, lymfesystemet (lymfom), eller blod (leukæmi). Tal med din læge, hvis du har bekymringer om denne risiko.

Brug solcreme eller solcreme lotion med en solbeskyttelsesfaktor (SPF) på mindst 15 på en regelmæssig basis, når du er udendørs. Bær beskyttende tøj og hatte, og holde sig ude af direkte sollys mellem kl 10:00 og 15:00 Undgå solarier og solarier.

Forholdsregler Mens du bruger Azasan

Mens du er i behandling med azathioprin, og efter du stopper behandlingen med det, ikke har nogen immuniseringer (vacciner) uden lægens godkendelse. Azathioprin kan sænke kroppens modstand og vaccinen virker måske ikke så godt, eller du kan få infektionen vaccinen er beregnet til at forebygge. Desuden bør du ikke være omkring andre personer, der bor i din husstand, der modtager levende virus vacciner, fordi der er en chance for de kunne passere virus til dig. Nogle eksempler på levende vacciner inkluderer mæslinger, fåresyge, influenza (nasal influenza vaccine), poliovirus (oral formulering), rotavirus, og røde hunde. Må ikke komme tæt på dem og ikke bo i det samme rum med dem for meget længe. Hvis du har spørgsmål om dette, så tal med din læge.

Azathioprin kan midlertidigt sænke antallet af hvide blodlegemer i blodet, hvilket øger chancen for at få en infektion. Det kan også sænke antallet af blodplader, som er nødvendige for korrekt blodstørkning. Hvis dette sker, er der visse forholdsregler, du kan tage, især når dit blod er lavt, for at mindske risikoen for infektion eller blødning

Denne medicin kan øge din risiko for at udvikle infektioner, herunder en alvorlig hjerneinfektion, kaldet progressiv multifokal leukoencefalopati. Undgå at blive i nærheden af ​​mennesker, der er syge eller har infektioner, mens du bruger denne medicin. Vask dine hænder ofte. Fortæl din læge, hvis du har nogen form for infektion, før du begynder at bruge medicinen. Også fortælle din læge, hvis du nogensinde har haft en infektion, der ikke ville gå væk eller en infektion, der blev ved at komme tilbage.

Spørg din læge, hvis du har mere end én af disse symptomer, mens du bruger denne medicin: svær kvalme eller opkastning, diarré, feber, udslæt, en generel følelse af ubehag eller sygdom, muskel- eller ledsmerter, svimmelhed eller svimmelhed, eller usædvanlig træthed eller svaghed. Disse kunne være symptomer på en alvorlig reaktion på medicin i din tarm (tarm).

Du må ikke tage anden medicin, medmindre de er blevet drøftet med din læge. Dette omfatter recept eller nonprescription (over-the-counter [OTC]) lægemidler og naturlægemidler eller vitamintilskud.

Sammen med sine nødvendige virkning, kan et lægemiddel forårsage nogle uønskede virkninger. Selv om ikke alle disse bivirkninger kan forekomme, hvis de opstår, de kan have behov for lægehjælp.

Spørg din læge omgående, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Azasan Side Effects

Azasan (azathioprin)

Nogle bivirkninger kan forekomme, der normalt ikke har brug for lægehjælp. Disse bivirkninger kan gå væk under behandling, som din krop tilpasser sig medicinen. Desuden kan din læge være i stand til at fortælle dig om måder at forebygge eller reducere nogle af disse bivirkninger. Spørg din sundhedsplejerske, hvis en af ​​følgende bivirkninger fortsætter eller er generende, eller hvis du har spørgsmål om dem

Andre bivirkninger, som ikke er anført, kan også forekomme hos nogle patienter. Hvis du bemærker andre effekter, skal du kontakte din læge.

kun Tilgængelighed Rx Prescription

Graviditet Kategori D Positiv tegn på risiko

CSA Schedule N Ikke et kontrolleret stof

Godkendelse Historie Kalender Drug historie på FDA

Autoimmun hepatitis azathioprin, Imuran

Crohns sygdom Humira, budesonid, azathioprin, hyoscyamin, Remicade, Lialda

Systemisk lupus erythematosus prednison, aspirin, triamcinolon, dexamethason, Plaquenil, hydroxychloroquin

Colitis ulcerosa prednison, Humira, dexamethason, hydrocortison aktuelt, budesonid