binyretræthed: hvad der forårsager det?

Binyretræthed er en betegnelsen for en samling af uspecifikke symptomer, såsom body ømhed, træthed, nervøsitet, søvnforstyrrelser og fordøjelsesproblemer. Udtrykket viser ofte op i populære sundhed bøger og på alternativ medicin hjemmesider, men det er ikke en accepteret medicinsk diagnose.

Dine binyrerne producere en række hormoner, der er afgørende for liv. Den medicinske betegnelse adrenal insufficiens (Addisons sygdom) henviser til utilstrækkelig produktion af et eller flere af disse hormoner som et resultat af en underliggende sygdom.

Tegn og symptomer på binyrebarkinsufficiens kan omfatte

Binyrebarkinsufficiens kan diagnosticeres ved blodprøver og særlige stimulation test, der viser utilstrækkeligt binyrebarkhormoner.

Fortalere for binyretræthed diagnosen hævde dette er en mild form for binyrebarkinsufficiens forårsaget af kronisk stress. Den uprøvede teori bag binyretræthed er, at dine binyrer ikke er i stand til at holde trit med de krav, evig kamp-eller-flygt ophidselse. Som et resultat, kan de ikke producere helt nok af de hormoner, du skal føle sig godt. Eksisterende blodprøver, ifølge denne teori, ikke er følsomme nok til at afsløre sådan en lille nedgang i binyrebarkfunktionen – men din krop er.

Det er frustrerende at have vedvarende symptomer din læge kan ikke umiddelbart forklare. Men at acceptere en medicinsk ukendt diagnose fra en ukvalificeret praktiserende kunne være værre. Uprøvede retsmidler for såkaldt binyretræthed kan forlade dig følelsen mere syg, mens den virkelige årsag – såsom depression eller fibromyalgi – fortsætter med at tage sit præg.

Med

besøge din læge