en ordliste med allergi vilkår

Allergier Trends

Polypper: Kabelafslutninger eller lymfevæv i den øverste del af halsen bag næsen.

Pass væv og antihistamin venligst – Det er tid til ferie allergi. Ligesom uønskede gaver, nysen og overbelastning ankommer, gør allergikere elendige og sætte en dæmper på ferie sjov; Heldigvis du ikke behøver at blive sat ud af spillet fra festlighederne. Uanset om det er symptomer til mad, kæledyr, skimmel eller mug, kan allergi i løbet af ferien være beat – med livsstilsændringer, medicin, og et par enkle tips.

Allergen: Et protein stof, der udløser en allergisk reaktion i en person, der sensibiliseret.

Allergisk rhinitis: Se Høfeber.

Allergi: En overdreven reaktion på et stof eller tilstand fremstillet ved frigivelse af histamin eller histamin-lignende stoffer i påvirkede celler i kroppen.

Allergi indeks: Måling af allergikere, der er berørt af pollen i dit område. Da nogle typer af pollen kan være mere tilbøjelige til at forårsage allergi end andre, er en høj allergi-indeks ikke nødvendigvis svarer til en høj pollen tæller.

Allergi skud: Se Immunterapi.

Anafylaksi: Alvorlig, livstruende allergisk reaktion, der kan omfatte sænket blodtryk, hævelse og bistader.

Angioødem: Hævelse ligner urticaria (nældefeber), men hævelsen opstår under huden i stedet for på overfladen. Angioødem er præget af dyb hævelse omkring øjne og læber og nogle gange i hænder og fødder.

Antistoffer: Specialized proteiner produceret af lymfoide celler (B-celler), der cirkulerer i blodet. Antistoffer søge og tillægger fremmede proteiner, mikroorganismer eller toksiner for at neutralisere dem. De er en del af immunsystemet.

Antigen: Et stof, som regel et protein, som kroppen opfatter som fremmed.

Antihistamin: Medicin der forhindrer symptomer på overbelastning, nysen og kløende, løbende næse ved at blokere histamin receptorer.

Anti-inflammatoriske: Type af medicin, der reducerer hævelse og inflammation.

Astma: En sygdom af de grene af luftrøret (bronkierne), der bærer luft ind og ud af lungerne. Astma forårsager indsnævring af luftvejene, foring af luftvejene til at svulme op, og de celler, linje luftvejene til at producere mere slim. Disse ændringer gør vejrtrækning vanskelig og forårsage en følelse af ikke at få nok luft ned i lungerne.

bronkodilatator; Medicin bruges til at afslappe muskler bands, stramme omkring luftvejene under en astma episode. Bronkodilatatorer også hjælpe klart slim fra lungerne.