gigt smerter: huskeliste og hvad

Vil fysisk aktivitet reducere eller øge din gigt smerter? Få tips om motion og andre fælles bekymringer, når klare arthritis symptomer og gigt smerter.

Arthritis er en førende årsag til smerte og invaliditet i hele verden. Du kan finde masser af råd om at lette smerter af gigt og andre betingelser med motion, medicin og stress reduktion. Hvordan ved du, hvad der fungerer bedst for dig?

Her er nogle huskeliste og don’ts at hjælpe dig finde ud af det.

Uanset hvad din tilstand, vil det være lettere at være på forkant med din smerte, hvis du

Har nogle blid motion om aftenen, og du vil føle sig mindre stiv om morgenen. Når du sidder stille, enten se tv, læse eller arbejder ved dit skrivebord, skal du sørge for

Desuden livsstilsændringer er vigtige for at lette smerter.

Når du har gigt, kan bevægelse mindske din smerte, forbedre din vifte af bevægelse, styrke dine muskler og øge din udholdenhed.

Undgå aktiviteter, der involverer høj effekt og gentagne bevægelser, såsom

Mange forskellige typer af medicin er til rådighed for arthritis smertelindring. De fleste er forholdsvis sikker, men ingen medicin er helt fri for bivirkninger. Tal med din læge for at formulere en medicin plan for dine specifikke smerter symptomer.

Kontakt din læge, hvis over-the-counter medicin er ikke nok til at lindre dine smerter.

Det er ingen overraskelse, at gigt smerter har en negativ effekt på dit humør. Hvis dagligdags aktiviteter gøre dig ondt, er du forpligtet til at føle sig modløs. Men når disse normale følelser eskalere at skabe en konstant omkvæd af frygtsomme, håbløse tanker, kan dine smerter faktisk blive værre og sværere at håndtere.

Terapier, der afbryder destruktive sind-krop interaktioner omfatter

Varme og kulde. Anvendelse af varme, såsom anvendelse varmepuder til smertende led, idet varme bade eller brusere, eller fordybe smertende led i varm paraffin, kan hjælpe med at lindre smerter midlertidigt. Pas på du ikke brænder dig. Brug varmepuder for ikke mere end 20 minutter ad gangen.

Anvendelse af kulde, såsom at anvende isposer til ømme muskler, kan lindre smerter og betændelse efter anstrengende motion.

besøge din læge