kunstige sødestoffer: nogen effekt på blodsukkeret?

Du kan bruge de fleste sukker erstatninger, hvis du har diabetes, herunder

Kunstige sødemidler, også kaldet sukker erstatninger, tilbyder sødme af sukker uden kalorier. Kunstige sødestoffer er mange gange sødere end sukker, så det tager en mindre mængde til at søde fødevarer. Dette er grunden til fødevarer fremstillet med kunstige sødestoffer kan have færre kalorier end dem, der foretages med sukker.

Sukker erstatninger ikke påvirke dit blodsukkerniveau. Faktisk er de fleste kunstige sødemidler betragtes som “fri fødevarer” – fødevarer, der indeholder mindre end 20 kalorier og 5 gram eller mindre af kulhydrater – fordi de ikke tæller som kalorier eller kulhydrater på en diabetes udveksling. Husk dog, andre ingredienser i fødevarer, der indeholder kunstige sødestoffer kan stadig påvirke dit blodsukkerniveau.

Mere forskning er nødvendig, men undersøgelser i stigende grad at finde, at fordelene ved at erstatte sukker-sødet mad og drikke med dem, der er sødet kunstigt måske ikke er så klar som engang troede, især når de indtages i store mængder. En årsag kan være en “rebound” effekt, hvor nogle mennesker ender forbruge mere af en usund type mad på grund af den misforståelse, at fordi det er sukker-fri, det er sundt.

Også være forsigtig med sukkeralkoholer – herunder mannitol, sorbitol og xylitol. Sukkeralkoholer kan øge blodsukkeret. Og for nogle mennesker, kan sukkeralkoholer forårsage diarré.

Med

besøge din læge