lidelser justering

Work problemer, gå væk i skole, en sygdom – kan et vilkårligt antal liv ændringer forårsage stress. Det meste af tiden, folk tilpasse sig sådanne ændringer inden for få måneder. Men hvis du fortsætter med at føle ned eller selvdestruktiv, kan du have en justering uorden.

En justering lidelse er en form for stress-relaterede psykisk sygdom. Du kan føle angst eller deprimeret, eller selv har selvmordstanker. Dine normale daglige rutiner kan føle overvældende. Eller du kan gøre hensynsløs beslutninger. I det væsentlige, har du svært ved at tilpasse sig ændringer i dit liv, og det har alvorlige konsekvenser.

Følelsesmæssige symptomer på justering lidelser

Du behøver ikke at hårde det ud på egen hånd, selv om. Justering lidelse behandling – som regel kort – sandsynligvis hjælpe dig genvinde din følelsesmæssige fod.

Adfærdsmæssige symptomer på justering lidelser

Justering lidelser symptomer varierer fra person til person. De symptomer, du har, kan være forskellige fra dem af en anden person med en justering uorden. Men for alle, symptomer på en justering uorden begynder senest tre måneder efter en stressende begivenhed i dit liv.

Længde af symptomer

Tegn og symptomer på justering lidelse kan påvirke, hvordan du føler og tænker om dig selv eller livet, herunder

Hvornår skal se en læge

Tegn og symptomer på justering lidelse kan påvirke dine handlinger eller adfærd, såsom

Hvor længe du har symptomer på en justering uorden også kan variere

Undertiden stressende forandringer i dit liv går væk, og dine symptomer på justering uorden blive bedre, fordi stress er aftaget. Men ofte, det stressende begivenhed er stadig en del af dit liv. Eller en ny stressende situation kommer op, og du står over for de samme følelsesmæssige kampe igen.

Tal med din læge, hvis du har problemer med at komme igennem hver dag. Du kan få behandling for at hjælpe dig med at håndtere bedre med stressende begivenheder og føler sig bedre om livet igen.

Hvis du eller nogen du kender har selvmordstanker, få hjælp med det samme. Overveje at tale med din læge, sygeplejerske, en mental sundhed professionel, en betroet familiemedlem eller en ven, eller din tro leder.

Hvis du tror du kan skade dig selv eller forsøge selvmord, besøge din læge eller din lokale alarmnummer straks. Eller ring et selvmord hotline nummer. I USA, kan du ringe til 24-timers National Suicide Prevention Lifeline på 800-273-8255 (gratis) til at tale med en uddannet rådgiver.

Forskerne forsøger stadig at regne ud, hvad der forårsager justering lidelser. Som med andre psykiske lidelser, årsagen er sandsynligvis komplekst og kan involvere genetik, dit liv erfaringer, din temperament og selv ændringer i det naturlige kemikalier i hjernen.

Selvom årsagen til justering lidelser er ukendt, nogle ting gør dig mere tilbøjelige til at have en justering uorden. Blandt børn og teenagere, både drenge og piger har omtrent samme chance for at få justering lidelser. Blandt voksne, kvinder er dobbelt så tilbøjelige til at blive diagnosticeret med justering lidelser.

En eller flere stressende livsbegivenheder kan sætte dig i risiko for at udvikle en justering uorden. Det kan indebære næsten enhver form for stressende begivenhed i dit liv. Både positive og negative begivenheder kan forårsage ekstrem stress. Nogle almindelige eksempler kan nævnes

I nogle tilfælde mennesker, der står en løbende stressende situation – som bor i en forbrydelse-redet kvarter – kan nå en bristepunktet og udvikle en justering uorden.

Hvis du generelt ikke klare godt med forandring, eller du ikke har en stærk støtte system, kan du være mere tilbøjelige til at have en ekstrem reaktion på en stressende begivenhed.

Din risiko for en justering lidelse kan være højere, hvis du har oplevet stress i den tidlige barndom. Overbeskyttende eller misbrug forældre, familie forstyrrelser, og hyppige bevægelser tidligt i livet kan du føle dig som du ikke kan kontrollere begivenheder i dit liv. Når vanskeligheder så opstå, kan du have problemer klare.

Hvis du har selvmordstanker

stressende begivenheder

Dine livserfaringer

Hvad du kan gøre

Hvad de kan forvente fra din læge

Typer af justering lidelser

Psykoterapi

Medicin

Andre risikofaktorer kan omfatte

De fleste voksne med justering uorden få bedre inden for seks måneder og ikke har langsigtede komplikationer. Men mennesker, der også har en anden psykisk lidelse, et stofmisbrug problem eller en kronisk justering lidelse er mere tilbøjelige til at have langsigtede psykiske problemer, som kan omfatte

Sammenlignet med voksne, teenagere med justering uorden – især kronisk justering uorden præget af adfærdsmæssige problemer – er markant øget risiko for langsigtede problemer. Foruden depression, stofmisbrug og suicidal adfærd, teenagere med justering uorden er i risiko for at udvikle psykiatriske lidelser, såsom

Hvis du har symptomer på en justering uorden, lave en aftale med din primære sundhedstjeneste læge. Mens justering lidelser løse på egen hånd i de fleste tilfælde, kan din læge være i stand til at anbefale klare strategier eller behandlinger, der hjælper du føler dig bedre før.

For at forberede din udnævnelse, lave en liste over

Stil et familiemedlem eller en ven til at gå med dig til udnævnelsen, hvis det er muligt. Nogen, der ledsager kan du hjælpe huske, hvad lægen siger.

For justering uorden, at nogle grundlæggende spørgsmål at spørge din læge

Tøv ikke med at stille spørgsmål under din udnævnelse når du ikke forstår noget.

Være klar til at besvare lægens spørgsmål, så du har tid til at fokusere på dine prioriteringer. Din læge kan bede

Justering lidelser er diagnosticeret baseret på tegn og symptomer og en grundig psykologisk vurdering. For at blive diagnosticeret med justering uorden, skal du opfylde kriterierne i DSM (DSM). Denne håndbog, udgivet af American Psychiatric Association, der bruges af psykiske fagfolk til at diagnosticere mentale tilstande og af forsikringsselskaber til at tilbagebetale for behandling.

For en justering lidelse, der skal diagnosticeres, skal en række kriterier være opfyldt, herunder

Din læge kan stille detaljerede spørgsmål om, hvordan du føler, og hvordan du bruger din tid. Dette vil hjælpe lokalisere hvilken type justering uorden du har. Der er seks hovedtyper. Selvom de er alle relateret, hver type har visse tegn og symptomer

De fleste mennesker finder behandling af justering uorden hjælpsomme, og de har ofte brug for kun kortvarig behandling. Andre kan få gavn af længere behandling. Der er to hovedtyper af behandling for justering uorden – psykoterapi og medicin.

Den vigtigste behandling for justering lidelser er psykoterapi, også kaldet rådgivning eller samtaleterapi. Du kan deltage individuel terapi, gruppeterapi eller familieterapi. Terapi kan give følelsesmæssig støtte og hjælpe dig med at komme tilbage til din normale rutine. Det kan også hjælpe dig med at lære, hvorfor den stressende begivenhed påvirket dig så meget. Som du forstå mere om denne forbindelse, kan du lære sunde mestringsstrategier til at hjælpe dig med at håndtere andre stressende begivenheder, der måtte opstå.

I nogle tilfælde kan medicin hjælpe, også. Medicin kan hjælpe med sådanne symptomer som depression, angst og selvmordstanker. Antidepressiva og angstdæmpende medicin er de medikamenter oftest anvendes til behandling af justering lidelser. Som med terapi, skal du måske medicin kun for et par måneder, men ikke stoppe med at tage medicin uden at tale med din læge først. Hvis stoppet pludseligt, kan nogle medikamenter, såsom visse antidepressiva, forårsage abstinenssymptomer.

Når du står over for en stressende begivenhed eller større forandring i deres liv, tage skridt til at pleje din følelsesmæssige velbefindende. At tale om dine følelser og beder om hjælp er vigtigt at hjælpe din nyttiggørelse fra justering uorden.

Gør hvad der virker for dig. For eksempel

Hvis det er dit barn, der er at have svært ved at tilpasse, så prøv forsigtigt opmuntre ham eller hende til at tale om følelser. Mange forældre antager, at tale om en vanskelig forandring, såsom skilsmisse, vil gøre et barn føler værre. Men dit barn har brug for mulighed for at udtrykke følelser af sorg og høre din forsikring om, at du vil forblive en konstant kilde til kærlighed og støtte. Tag disse trin for at hjælpe

Hvis du bruger disse former for egenomsorg trin, men de synes ikke at være at hjælpe, tale med din læge til råds.

Der er ingen garanti for måder at forhindre justering uorden. Men udvikle sunde klare færdigheder og lære at være modstandsdygtige kan hjælpe dig i tider med høj stress. Modstandskraft er evnen til at tilpasse sig godt til stress, modgang, traumer eller tragedie. Nogle af de måder, du kan forbedre din modstandskraft er

Hvis du ved, at en stressende situation kommer op – såsom et træk eller pensionering – opfordre din indre styrke på forhånd. Mind dig selv, at du kan komme igennem det. Derudover overveje kontrol i med din læge eller mental sundhed udbyder til anmeldelse sunde måder at håndtere din stress.

besøge din læge