utilsigtede nålestik: chancerne for infektion – emne oversigt

Alle er bekymret over at få en smitsom sygdom, såsom hepatitis B, hepatitis C, eller human immundefekt virus (HIV), fra en brugt kanyle. De fleste mennesker, betragtes ikke i høj risiko for disse infektioner, selv om de ved et uheld kommer i kontakt med inficeret blod eller legemsvæsker.

Hvor meget inficeret blod, du er udsat for; Mængden af ​​virus til stede i blodet. Folk, der har symptomer eller dem, der er meget syge med sygdommen tendens til at have større mængder af virus i deres blod.

Vigtige; Det er muligt, at den titel af rapporten CARASIL er ikke det navn, du forventede. Husk at tjekke synonymer notering at finde den alternative navn (e) og uorden underrubrik (r), som denne beretning.

Beskyt dig selv mod utilsigtet eksponering ved at bortskaffe skarpe genstande ordentligt og iført beskyttelseshandsker. Hepatitis B-vaccinen er sikker og effektiv i forebyggelsen af ​​hepatitis B, så sørg for at have de nuværende vaccinationer.

De amerikanske Centers for Disease Control og Forebyggelse (CDC) anbefaler følgende trin, hvis du har nogen eksponering for blod

Ring til din læge med det samme. I nogle tilfælde, at medicin forhindre infektion kan anbefales og skal i gang med det samme.

Vask nålestik og stykker med sæbe og vand; Brug vand til at skylle tilsølet blod fra din næse, mund eller hud; Vask dine øjne med en lind strøm af rent vand, saltvand opløsning (saltvand), eller en steril skyllemiddel; Må ikke klemme en punktering sår eller snit, og ikke vaske det berørte område med antiseptiske eller blegemiddel.